UID Hollanda Gençlik Kolları ve UID Nijmegen Şubesi, tarihimizin altın sayfalarından biri olan Çanakkale Zaferi'ni kutlamak ve aziz şehitlerimizi anmak için 17 Mart 2024  Pazar günü, Nijmegen’de bir etkinlik düzenledi.

Programın sunuculuğunu Nursina Aybüke Elgün üstlendi. Etkinliğe T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Lahey Eğitim Müşaviri Dr. Miyase Koyuncu Kaya, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı’ndan Uzman Aslıhan Kervan, UID Gençlik Kolları Teşkilatlanma Başkanı Yunus Atik, UID Hollanda Birim ve şube başkanları UID’ye gönül verenler, geleceğimizi emanet edeceğimiz vatansever Türk gençleri ve birçok değerli konuk katıldı.

Muhammed Kırmızıyüz'ün Kuran tilavetiyle başlayan program, şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

IMG-20240320-WA0004 (1)

Programa ev sahipliği yapan, UID Hollanda Nijmegen Şube Başkanı Hakan Durmuş, açılış konuşmasında gençlerin şanlı tarihlerini öğrenmelerini, atalarını tanımalarını ve verdikleri mücadeleleri bilmelerini sağlamak amacıyla bu semineri düzenlendiklerini belirtti.

IMG-20240320-WA0005 (1)

Bu etkinliğin mimarlarından biri olan T.C. Lahey Eğitim Müşaviri Dr. Miyase Koyuncu Kaya, cephede atalarımızın abdest için su bulamayıp teyemmüm yaptıklarını, şehit olacaklarını bilerek bir an bile şüphe etmeden düşmanla savaşa girdiklerini anlattığı konuşmasıyla dinleyenlerin gözlerini doldurdu.

Kürsüye çıkan UID Hollanda Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Ayşe Er, misafirleri selamladıktan sonra Çanakkale Savaşları'nda Türk askerinin destansı direnişini anlatan "Dur Yolcu" adlı şiiri okudu.

IMG-20240320-WA0001 (1)

UID Hollanda Rotterdam Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Topal, "Bu toprakları, ecdadımız kanlarıyla bizlere vatan yaptılar. Biz özgür yaşayalım diye onlar canlarını feda ettiler. Biz de onların torunları olarak bu emanete sahip çıkacağız, Türk'ün olduğu her yerde özgür refah içinde yaşamaları için UID Hollanda Gençlik olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız." şeklinde konuştu.

Ardından, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı'ndan Uzman Aslıhan Kervan, Gelibolu cephesinde yaşananları, İngiliz donanmasını yok eden Nusrat mayın gemisinden, 215 kiloluk topu tek başına taşıyan Seyit Onbaşı'ya kadar Çanakkale Zaferi'nin tarihini ve olaylarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

IMG-20240320-WA0002 (1)

Sunumun ardından, UID Hollanda Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Figen Arslan tarafından hazırlanan Kahoot sorularıyla gençlerle interaktif bir test yapıldı.

Bu organizasyonda emeği geçen herkese, özellikle de UID Nijmegen Şubesi'ne UID Hollanda Ailesi olarak teşekkür edildi.

Hediye takdimlerinin ve fotoğraf çekimlerinin ardından katılımcılar birlikte iftar yaptılar.

©Sonhaber.eu

Hollanda’da sağlık sigorta primini ödeyemeyen gençlerin sayısı artıyor Hollanda’da sağlık sigorta primini ödeyemeyen gençlerin sayısı artıyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.