10 yıl önce dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat talimatı ile Avrupa’da güçlü bir Türk lobisi ve diaspoarası oluşturmak için kurulan Avrupa Türk Demokratlar Birliği UETD’de köklü değişim sinyalleri gelmeye başladı.

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre kısa zaman da UETD’nin genel kurula giderek yeni başkanı lanse edeceği öğrenildi. Şu anda UETD Genel Başkanlığı görevinde bulunan Süleyman Çelik dönemi önüümüzdeki günlerde son bulacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak genel kurulda Süleyman Çelik’in yerine genel başkanlık koltuğuna Belçika’dan Zafer Sırakaya’nın oturmasına kesin gözü ile bakılıyor.

Genel kurul öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığı, Hollanda haricinde diğer ülkelerde görev alacak ülke başkanlarının bile belirlendiği bilgiler arasında Hollanda için 3 adayın isminin geçtiği belirtiliyıor.

Hollanda UETD başkanlığı için yoğun kulis faaliyetlerinin sürdüğü iddia edilirken, Hollanda için diğer ülkelrden farklı bir yönetim için formül arayışında olduğu ifade ediliyor.

©SONHABER.EU