Bulgaristan resmi rakamlarınca yapılan açıklamaya göre mart ayının ikinci haftası içinde Kapıkule kapısından çıkarak, Kapitan Andreevo sınır kapısından Bulgaristan’a giriş yapan iki araçta toplam 7 kiloya yakın altın ele geçirildiği duyuruldu.

Svilengrad'daki “Gümrük” Dairesinin bölgesel basın merkezi tarafından yapılan açıklamada, sınır kapısındaki rutin kontroller sırasında bulunan altınlara el konulduğu kaydedildi.

Türkiye’den Bulgaristan’a giriş yapan iki araç
Basın merkezinin açıklamasına göre, 17 Mart'ta da sınır kapısında yapılan rutin kontrollerde Türkiye'den İngiltere'ye giden bir kamyonda deklare edilmemiş, 938,28 gram altın takı bulundu. 

Bu tarihten iki gün sonra yine aynı kapıdan Bulgaristan’a giriş yapan içinde dört Moldova vatandaşının bulunduğu araçta yapılan aramada da yaklaşık 5,5 kilogram ziynet eşyası ele geçirildi. 

Kaynağı belli olmayan toplam değeri yaklaşık 413 bin euroluk altına el konulurken,  takıları taşıyanlar hakkında yasal işlem başlatıldı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın