Stuttgart Havalimanı'nda gümrük yetkilileri, geçtiğimiz ay İstanbul’dan gelen bir yolcunun bagajında 193 bin euroluk altın takı yakaladı. Yolcu ile ilgili ithalat kaçakçılığıyla iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Münih Gü-mrük Dairesinden yapılan açıklamaya göre Mart ayı ortalarında İstanbul’dan Stutgart’a gelen bir erkek yolcunun bagajında 2,5 kilo altın takı yakalandı.

Açıklamaya göre erkek yolcu annesi ile birlikte Stuttgart havalimanına indiğinde beyan edilecek bir şey olmadığı için bagaj alım salonundaki yeşil çıkıştan çıkmak istedi. Gümrük memurları, 43 yaşındaki şahıstan şüphelenerek bagajını detaylı incelemeye aldı.

Dört valizin röntgenini çeken gümrük memurları, valizin astarında saklanan yabancı nesneleri fark etti. Bavullar açıldığında içinden 2,5 kilo altın takı çıktı.

goldschmuck_1 (1)

Stuttgart gümrük idaresi basın sözcüsü Thomas Seemann, gümrük yetkililerinin keşfini anlatırken, "Altın takıların değeri yaklaşık 193.000 euroydu. İthalat vergileri ise 42.500 euro tuttu." Seemann mücevherlere el konulduğunu ve şahıs hakkında ithalat kaçakçılığı suçundan dava açıldığını aktardı.
©Sonhaber.eu

Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.