Bölgesel Ötanazi İnceleme Komitelerinin (RTE) yıllık rakamlarına göre, 2023 yılında bir önceki yıla göre yüzde 4 artışla, toplam 9 bin 68 kişiye ötanazi uygulandı. Başvurusu kabul edilenlerden 138’i yaşadığı psikolojik acılar nedeniyle ötanazi uygulanmasına karar verilenlerden oluşmakta. Bu da bir önceki yıla göre yüzde 20 artış anlamına gelmekte. Ötanazi talebi kabul edilen 30 yaş altı gençlerin sayısı ise 40 kişi.

IOT Başkanı Baran: Hollanda’da emekli olan göçmenlerin, yurtdışındaki mal varlığı araştırılmasın IOT Başkanı Baran: Hollanda’da emekli olan göçmenlerin, yurtdışındaki mal varlığı araştırılmasın

Hollanda Psikiyatri Birliği (NVvP) Başkanı Niels Mulder, "Ağır psikolojik acı çeken bazı insanlar için ötanazinin tek çıkış yolu gibi görünmesi üzücü olmaya devam ediyor." açıklamasında bulundu.

“İntihara meyilli insanlara yeniden bir bakış açısı kazandırmak işimizin önemli bir parçası" diyen Mulder, bu nedenle psikiyatristlerin ötanazi konusunda hala temkinli davranmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Psikolojik acılardan dolayı ötanazi isteğinde bulunan hastaların yaklaşık yarısı, Ötanazi Uzmanlık Merkezi'nden bir uzman doktor tarafından incelendikten sonra onay almış bulunuyor. Diğer kişilerin talebi ise kendi ev doktoru ve bir uzman doktorun tavsiyesi ile alınmış.

Gençlerden gelen yardım talebi artıyor
Ötanazi Uzmanlık Merkezi, geçen yıl psikolojik acı çeken gençler ve genç yetişkinlerden gelen yardım taleplerinin sayısında "çarpıcı bir artış" olduğunu belirtiyor.

Merkez geçen yıl 18-30 yaş arası 322 kişiden ötanazi talebi aldı. Bu sayının bir önceki yılın yarısından daha fazla olduğu belirtiliyor.

Merkeze göre bu taleplerin büyük çoğunluğu geri çekildi ya da reddedildi. Bunun nedeni, söz konusu kişilerin hala tedavi görüyor olmaları ya da tıbbi verilerinin ötanazi talep edilmesine izin vermemeleriydi. RTE rakamları ise ötanazi talebi kabul edilen 40 kişinin 30 yaşın altında olduğunu ortaya koyuyor.

Ötanazi için temel kriter, kişinin umutsuz ve dayanılmaz bir şekilde acı çekiyor olması. Bu genellikle yaşa bağlı hastalıkların birikmesi ya da tedavi edilemeyen kanser türü vakaları içermekte. Psikolojik nedenlerle ötanazi, toplam vaka sayısının yüzde 1,5'ini oluşturmakta.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.