Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

Türkiye ve Hollanda’nın U-17 Kız Milli Futbol takımları Rotterdam'daki Hoek Sportpark sahasında karşı karşıya geldi. Maç, Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık, Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, Hollanda Futbol Federasyonu yetkilileri ve Hollanda Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleşti.

Büyükelçi Ünal, maç öncesi yaptığı açıklamada "U-17 Kız Milli Futbol takımlarının Avrupa Şampiyonası çerçevesinde bir araya geldiği müsabakalarda Türkiye ve Hollanda takımlarının maçı vesilesiyle Rotterdam bölgesinden Hoek’te olmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

Genç Sanatçılarla Başlayan Kutlamalar Futbolla Devam Etti

FB_IMG_1710706945366
Büyükelçi Ünal, 100. Yıl faaliyetlerine ilişkin "100. Yıl faaliyetlerimizi genç sanatçı kıymetlerimizin çalışmaları ile başlatmıştık. Bugün genç futbolcu kızlarımızın dostluk maçıyla sürdürüyoruz. Zira gençlerimiz geleceğimizdir." ifadelerini kullandı.

Futbolla Perçinlenen Dostluk

FB_IMG_1710706941475
Ülkeler arasındaki dostluğun futbol ile perçinlendiğine vurgu yapan Ünal, "İki ülkenin de birbirlerinin takımlarında oynayan pek çok futbolcusu bulunmaktadır. Hollanda’da 11 Türk futbol kulübü ve 1. Lig’de oynayan çok sayıda Türk futbolcu mevcuttur." dedi.

Maçı kazanan Hollanda takımını tebrik eden Ünal, "Dostluk maçında sportmence oynayan tüm futbolcu kızlarımızı tebrik ediyoruz. Türk-Hollanda dostluğunun sonsuza kadar süreceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Maç Hakkında

FB_IMG_1710706983989
Maç, Rotterdam'daki Hoek Sportpark sahasında oynandı. Hollanda Milli Takımı, maçı 2-1 kazandı.

Sosyal Medya Tepkileri

FB_IMG_1710706976927
Habere birçok sosyal medya kullanıcısı yorum yaptı. Kullanıcılar, iki ülke arasındaki dostluğun önemini vurgulayan yorumlar yaptılar.

FB_IMG_1710706972985

FB_IMG_1710706960572
Haber: Sedat TAPAN

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.