Hollanda ve Türkiye’nin sigorta kurumları arasındaki yazışmaların elektronik ortama taşınmasını sağlayan protokol imzalandı. Bundan sonra SVB ile SGK arasında emekliler ile çalışanların işlemleri fiziki posta yerine daha hızlı bir şekilde elektronik ortamda yapılacak.

Bursa’da gerçekleşen ve Bursa, Balıkesir, Bilecik, Kocaeli, Kütahya, Sakarya ve Yalova'da ikamet eden Türk ve Hollandalı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla SGK Başkanlığı ile SVB tarafından düzenlenen bilgilendirme günleri başladı. Üç gün sürecek "Türkiye-Hollanda Danışma Günleri", SGK Bursa İl Müdürlüğünün hizmet binasında gerçekleştirilecek.

Toplantıda birer konuşma yapan SVB Başkanı Simon Sibma  ve SGK Başkanı Raci Kaya daha sonra Hollanda Krallığı ve Türkiye Cumhuriyeti arasında 1966'da imzalanan ve 1968'te yürürlüğe giren sosyal güvenlik sözleşmesinin uygulanmasında kullanılan ve "formüler" olarak tanımlanan belgelerin iki kurum arasında karşılıklı olarak elektronik ortamda gönderilmesi için hazırlanan protokolü imzaladı.

İki ülke sigorta kurumları arasında varılan anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle tüm yazışmalar elektronik ortama taşınmış olacak. Bu sayede, işlemlerin hızlandırılması, fiziki postada meydana gelen gecikmelerin önlenmesi, posta masraflarının ortadan kaldırılması ve belge alışverişinin güvenli yapılması sağlanacak ve sigortalıların işlemleri hızlanacak. Bu yöntemle kişisel verilerin korunması ve belge alışverişinin elektronik arşivde saklanması da hedefleniyor.

SGK geçen yıl da Almanya ile aynı protokolü imzalamıştı.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Memlekete gitmek için aracı ile yola çıkacak gurbetçilere tasarruf tüyoları Memlekete gitmek için aracı ile yola çıkacak gurbetçilere tasarruf tüyoları

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.