Özellikle tatil döneminde Avrupa’dan Türkiye’ye gidecek vatandaşlarımız genellikle yüksek bagaj hakkı nedeniyle, Türk Hava Yollarını (THY) tercih ediyor. Ancak şirket yeni biletleme sistemine geçti ve buna göre bagaj ağırlığı arttıkça bilet fiyatı da artacak.

Türk Hava Yolları bir süredir diğer havayolu şirketlerinin uyguladığı bagaj hakkı uygulamasına geçiş yaptı. Yeni sisteme göre yolcular bilet alırken bagajlarının ağırlığına göre seçim yapmak zorunda kalacak.

THY’nin yeni sisteminde “EcoFly”, “ExtraFly” ve “PrimeFly” adlı üç seçenek bulunuyor. Her üç seçenekte de yolcu yanında 8 kilogramlık bir el bagajı bulundurabiliyor.  

Ekonomi uçuşlarında daha önce uygulanan koltuk seçimi özelliği ise sadece EkoFly ve ExtraFly seçeneklerinde geçerli olacak. Uçuş esnasında şirket tarafından yolculara sunulan ücretsiz yiyecek ikramları her üç seçenek için de devam edecek. 

Her üç seçenek için de geçerli olmak üzere; belirlenen varış noktasına göre, Bagaj ücretleri değişiklik gösterecek.

Yeni sistemde bilet özellikleri
Yeni sisteme göre; bilet almak isteyen bir yolcu, THY web sitesine girdiğinde istediği uçuşun tarihini belirledikten sonra kendisine, EcoFly, ExtraFly ve PrimeFly olmak üzere üç seçenek sunuluyor. 

EcoFly seçeneğinde sadece 8 kiloluk 1 parça el bagajı ve ikram servisi bulunuyor. Bu biletlerde değişiklik, iptal ve iade hakkı bulunmuyor.

ExtraFly seçeneğinde 8 kiloluk 1 parça el bagajı, 23 kiloluk bagaj hakkı, ücretsiz koltuk seçimi özellikleri bulunuyor. Bu biletlerde şirket tarafından belirlenen tarihe kadar ücretli değişiklik yapılabiliyor. 

PrimeFly paketinde ise 8 kiloluk el bagajı, 30 kiloluk bagaj hakkı, standart koltuk seçimi, ücretsiz değişiklik ve kesintisiz iade imkanları bulunuyor. Bu bilette bir diğer özellik ise aynı gün içinde uçuş saatini ücretsiz olarak değiştirme özelliği.

Örnek:
Yeni sisteme göre; Temmuz ayında Amsterdam’dan İstanbul’a tek yön bilet almak isteyen bir yolcu EcoFly seçeneğinde 304 euro, ExtraFly seçeneğinde 319 euro ve PrimeFly seçeneğinde ise 349 euro ödemek zorunda kalacak.
ornek

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın