2012 yılından itibaren Hollanda Parlamentosu’nda milletvekili olarak görev yapan DENK Partisi kurucularından Tunahan Kuzu (42), uzun bir süredir birlikte olduğu Sakaryalı Esra ile Cumartesi günü (11 Kasım 2023) Hollanda’da gerçekleşen düğünle dünya evine girdi.

Almere kentindeki Rey Events’de gerçekleşen düğünle hayatlarını birleştiren çifti, yakın dost ve akrabaları yalnız bırakmadı. Tunahan – Esra çifti, düğünlerinde kendilerini yalnız bırakmayanlara “Bu mutlu günümüzde bizimle beraber olduğunuz için teşekkür ederiz” ifadeleriyle teşekkür ettiler.

İlk evliliğinden iki çocuk babası olan Tunahan Kuzu, kısa süre önce yaptığı açıklamada 22 Kasım’da Hollanda’da yapılacak olan erken genel seçimler sonrası aktif siyasete son noktayı koyma kararı aldığını duyurmuştu.

Tunahan Kuzu düğün 2

Tunahan Kuzu kimdir? 
Türk Asıllı Hollandalı siyasetçidir.  1981 yılında İstanbul’da doğmuştur. Küçük yaşta Hollanda’nın Maassluis kentine taşınmış ve orada büyüdü. 2001’den 2006’ya kadar Erasmus Üniversitesinde yönetim okudu. 2008’de Hollanda’nın İşçi Partisi milletvekili olarak Rotterdam belediyesinin meclisine seçildi. 2012’e kadar bu görevi sürdüren Kuzu, 2012’de yine İşçi Partisi milletvekili olarak, Hollanda Parlamentosu’na seçildi.

13 kasım 2014’te, aynı partiden milletvekili olan Selçuk Öztürk ile birlikte, partisinin entegrasyon politikasına güven oyu vermediği için, İşçi Partis’inden ihraç edildi. Bunun üzerine kendi partilerine kurmaya karar veren Kuzu ve Öztürk, 9 Şubat 2015’te DENK partisini kurdu. Özellikle Hollanda’da yaşayan azınlıklara hitap eden bir siyasi partisidir.

Tunahan Kuzu halen DENK partisi Temsilciler Meclisi Parlamento Lideri olarak görevine devam etmekte.

©Sonhaber.eu
Kaynak: nhaber.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş