Zaanstad belediyesinin yürüttüğü pilot projeyi kopyalayan Tilburg belediyesi, önümüzdeki yıl sosyal ödenek alan 150 aileye her ay 150 euro nakdi yardım yapma kararı aldı. Yardım hibe niteliğinde olacak ve aileler bu yardımı istedikleri gibi harcayabilecek.

Tilburg Belediye Başkanı Esmah Lahlah, Omroep Brabant'a, "Vatandaşlarımızın stresini en aza indirebilmeleri için onlara en iyi şekilde destek olmak istiyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu projeyi deneme amaçlı olarak başlattıklarını belirten Belediye Başkanı,  ek gelirin ailelerin ve çocukların üzerinde ne gibi bir etkisinin olacağını inceleyeceklerini dile getirdi. 

Yasalar gereği belediyeler doğrudan bir kişinin gelir politikasını düzenleyemiyor. Bu yüzden Tilburg belediyesi, verilecek yardımı Kansfonds adı verilen, yoksullukla mücadele eden bağımsız bir vakıf üzerinden ailelere ulaştıracak. 

Proje kapsamında Amsterdam Hogeschool'dan araştırmacı Mirre Stallen, hem ilgili aileleri hem de yine sosyal yardım alan ancak bu yardımdan faydalanmayan aileleri takip ederek sonuçları karşılaştıracak.

İki yıl süresince yürütülecek olan projede, aileler alacakları 150 euroyu diledikleri gibi harcayabilecek. İki yılın sonunda aylık hibe miktarı sıfırlanana kadar kademeli olarak azaltılacak.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Emilian Robert Vicol - Pixabay 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş