Almanya’da Federal Meclis geçtiğimiz yıl, seyahatlerde bir yıl geçerli, yılda bir kez yenilenen ve bazı ülkelerde ek vize uygulamasına takılan çocuk pasaportlarının kullanımdan kaldırılmasını onayladı. Yeni ve çipli  çocuk pasaportu uygulaması 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Buna göre bebekler de dahil olmak üzere 12 yaşın altındaki çocuklar için özel çipli kimlik kartı veya pasaport alınması gerekiyor.

Avrupa Birliği (AB) üye ülkelerinde veya Schengen bölgesi içinde geçirilecek bir tatil için 6 yıl geçerlilik süresi bulunan çocuk kimlik kartı alınabiliyor.

Ancak Türkiye,  Arnavutluk veya Büyük Britanya gibi AB veya Schengen bölgesine dahil olmayan ülkelere seyahatler için elektronik pasaport alınması gerekiyor.

Hali hazırda geçerlilik süresi dolmamış olan eski tip çocuk pasaportları, geçerlilik süresi bitene kadar kullanılabiliyor. Ancak giriş yapılan ülkenin bu belgeyi tanıma şartı bulunmuyor. Bu nedenle, seyahate çıkmadan önce Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesinden kontrol edilmesi tavsiye ediliyor.

Pasaport ücretleri

  • 23 yaş ve altındaki kişiler için normal pasaport ücreti 37,50 euro. Bu pasaportlar yaklaşık 6-7 hafta içinde hazır oluyor. 
  • 24 yaş ve üstü kişiler için pasaport ücreti 70 euro. 
  • Acil durumlarda 69,50 euro karşılığında 3-4 gün içinde Express pasaport alınabiliyor. 
  • Geçici pasaport (Vorläufiger Reisepass) ücreti 26 euro. Bu belge resmi kurum tarafından hemen veriliyor. Bu pasaportlar en fazla bir yıl geçerli. Giriş yapılan ülkeler tarafından reddedilebilme riski de bulunuyor.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Federal İçişleri Bakanlığı BMI

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Almanya’da yeni tartışma: Türk dönerinin adı değişecek mi? Almanya’da yeni tartışma: Türk dönerinin adı değişecek mi?

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş