Sitemizde yer alan "Hollanda'da İslam'a sırt çeviren Türk asıllı yazar Lale Gül'e destekler giderek artıyor" başlıklı haberin ardından Lale Gül, Twitter'da kendisinin "İslam düşmanı"olarak hedef gösterildiğini açıkladı. 

Sonhaber editörünün başlığını ve giriş kısmını yazdığı haber, BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'a ait. "Hollanda'da İslam'a sırt çeviren Türk asıllı yazar Lale Gül'e destekler giderek artıyor" başlıklı haberin altında yer alan Denk Partisi milletvekili Tunahan Kuzu'nun seçim ilanı görüntüsünü alarak Twitter'da paylaşan Lale Gül, Sonhaber'i kendisini hedef göstermekle suçladı. 

Lale Gül, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Türk medyası hikayemi aldı, ekleme yaptı ve beni İslam düşmanı haline getirdi. Her şey aynı ama sonra Denk'in ilanını görüyorsunuz. Fikrini belirtmek ve bununla ilgili kitap yazmak düşmanlık mı?" açıklamasını yaptı. 

SONHABER KİMSEYİ HEDEF GÖSTERMEMİŞTİR

Hollanda'da Türkçe yayın yapan bağımsız bir medya şirketi olarak, özelde Hollanda, genelde ise Avrupa ve dünya genelinde yaşanan gelişmeleri okuyucularımıza aktarmaya çalışıyoruz.

Sonhaber.eu sitemizde yer alan "Hollanda'da İslam'a sırt çeviren Türk asıllı yazar Lale Gül'e destekler giderek artıyor" isimli haberin ardından Hollanda'da yayın yapan ulusal medya kuruluşları tarafından haberimizin başlığı ve giriş kısmı çarpıtılarak hedef gösterilmeye başlandık. BBC Türkçe'den Yusuf Özkan'a ait olan haberin başlığını ve giriş kısmını yazan Sonhaber, özgür gazeteciliğin gözardı edilerek çarpıtılması sonrası hayal kırıklığına uğramıştır. 

Sonhaber, Lale Gül'ün belirttiği gibi kendisini bir kesimin ya da birilerinin düşmanı gibi göstermemiştir. Bu tür zihniyetlerin her zaman karşısında olan Sonhaber, sadece ve sadece demokrasi kuralları çerçevesinde özgür gazetecilik yapmıştır. 

Sonhaber, gazetecilik ilkelerine bağlı kalarak "BAĞIMSIZ ve TARAFSIZ GAZETECİLİK" yapmaya devam edecektir. Söz konusu haberde sadece Lale Gül'ün kitabına, İslam ve Türk gelenekleri hakkındaki eleştiri ve açıklamalarına dikkat çekerek okuyucularımıza aktardık.

Sonhaber, önümüzdeki dönemde de Türk-Hollanda toplumunda ilgi gören konulara ve dolayısıyla Lale Gül'ün hikayesine dikkat etmeye devam edecektir. Bunu yaparken, Lale Gül'ün belirttiği gibi her zaman gerçeklere karşı gözümüzü ve kulağımızı  iyi açacağız. Ancak bağımsız bir basın kuruluşu olarak, habercilik yaparken kendi özgür irade ve yöntemimizi ortaya koymaktan geri durmayacağımızı buradan beyan ediyoruz.  

Lale Gül Twitter'da yapmış olduğu paylaşımda, sitemizde yer alan haberimizin başlığını ve Denk Partisi'nin sitemizde yer alan reklamın olduğu ekran görüntüsünü alarak kendisini İslam düşmanı olarak gösterdiğimizi beyan etmiştir. 

Dolayısıyla medya kuruluşu olarak müşterimiz olan ve reklam alanı satan alan Denk Partisi'nin reklamını konunun içine dahil ederek haberi çarpıtmıştır. Denk Partisi'nin yaklaşmakta olan seçimler için sitemizde yer alan reklamı sadece Lale Gül'ün haberinde değil, yayınlanan her haberin içinde yer almaktadır. 

Lale Gül'ün sosyal medyadan yapmış olduğu paylaşımın ardından Hollanda'da yayın yapan ulusal medya kuruluşları (De Telegraaf, AD-Algemeen Dagblad, Geen Stijl, Het Parool ve daha bir çok medya kuruluşu) Denk Partisi'nin reklamı ile aynı ekran karesinde yer alan haberimize yer vererek özgür ve tarafsız gazetecilik yaptığımızı gözardı etmişlerdir.

Sonhaber, hiç kimseyi özellikle Lale Gül'ü İslam düşmanı ya da hedef olarak göstermemiş, bağımsız, tarafsız, hür ve özgür basın çerçevesinde gazetecilik yapmıştır. 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur...

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU