Bir haftadır Türkiye’de Hatay bölgesinde arama kurtarma çalışmaları yürüten 30 görevli ve 18 arama kurtarma köpeğinden oluşan RHWW ekibi, yurda dönmeden önce bir kişinin daha enkaz altından canlı kurtarılmasını sağladı. Ekip bugün Hollanda’ya dönüyor. 

Cuma günü akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yapılan ilk açıklamada ekibin 18 Şubat cumartesi günü yurda döneceği belirtildi. Aradan kısa bir süre geçmesinin ardından ekipten güzel bir haber daha geldi. Köpeklerin işaret ettiği noktalardan birinden bir kişi canlı çıkartıldı.

Yapılan paylaşımda son çalışma gününde arama kurtarma köpeklerinin enkaz altında hayatını kaybeden 19 kişinin yerini tespit ettiği belirtildi. RHWW’nin bu açıklaması Birleşmiş Milletler'in küresel kurtarma sistemi SAR tarafından da doğrulandı. Yapılan arama çalışmalarında 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 1 kişinin ise enkaz altından canlı çıkartıldığı bilgisi paylaşıldı. 

Köpeklerin gösterdiği diğer noktalarda arama çalışmalarının devam ettiği belirtilen açıklamada, önümüzdeki günlerde bu konuda bir gelişme yaşanması halinde açıklama yapılacağı kaydedildi.

Altı saatlik vardiyalar halinde gece gündüz durmadan çalışan ve toplam 30 görevli ve 18 köpekten oluşan RHWW ekibi bugün Schiphol havalimanına inmiş olacak. Grubu karşılamak için alana gidecek olan vatandaşların RHWW'nin twitter hesabından yapılan paylaşımları takip etmesi gerekiyor. 

RHWW ekibi 6 kişiyi kurtardı

RHWW Hatay 01 (1)
RHWW ekibi depremden sonra 184’üncü saatte 13 yaşında bir kızın enkaz altından canlı olarak kurtarılmasını sağladı. 15 Şubat tarihinde ise aralarında biri çocuk, dört kişinin canlı olarak kurtarılmasını sağladı.

RHWW ekibi 11 Şubat tarihinde Türkiye’ye gitti. Grupta RHWW yetkili ve köpeklerinin yanı sıra Flaman Kurtarma Köpek Ekibi (VRH), Oger SARdogs, Kuzey Hollanda Kurtarma Köpekleri Ekibi (RHT-NH), RHGD Kurtarma Köpekleri ve Veteriner Kurtarma Köpekleri Ekibi (VRT) yetkilileri ve köpekleri bulunmakta. Ekibe 2 tercüman refakat etmekte.

RHWW kurtarma ekibinin çalışmalarına ait fotoğraflar için galeriyi ziyaret edebilirsiniz.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: RHWW

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.