Sırbistan gümrüğü özellikle beyan edilmemiş para ve ziynet eşyası geçirenleri affetmiyor ve mallarına el konuyor. Ancak bu sefer yaşanan olay diğerlerinden çok farklı

Sırbistan Presovo sınır kapsında yaşanan olayda Sırp gümrük yetkilileri Almanya plakalı Porsche marka aracı durdurup kontrol yaptı. Bu kontrol esnasında aracın sürücüsüne ve yanında bulunan arkadaşına, rapor edilecek bir şey olup olmadığını sorduklarında olumsuz yanıt aldı.

Bunun üzerine detaylı arama yapan polis sürücünün her iki kolunda birden takılı iki değerli saat buldu. Yolcular saatleri beyan ettirmediği için, değeri 115.000 Euro olarak tahmin edilen Patek Philippe marka saate el konuldu.

(Haber fotoğraftan sonra devam ediyor)

Foto:https://www.carina.rs/

Sırbistan kanunlarına göre kaçak olarak gözüken eşyanın değeri, eşyanın bulunduğu aracın değerinin üçte birini aştığı için araca da el konuldu. 

Mahkemeye sevk edilen yolcuların yabancı uyruklu olduğu için hızlandırılmış usule göre yürütülen yargılama sonucunda 150.000 dinar para cezasına çarptırıldığı ve Patek Philippe marka kol saatine ve Porsche marka araca da el konulduğu belirtiliyor. 

Temyiz surecinden sonra mahkemenin kararı değişmezse hem saat hem de ihlalde bulunan araç Niş Gümrük Müdürlüğü’nce açık artırma ile satılacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın