Sırbistan Presevo sınır kapısında yapılan aramaların ne kadar sıkı olduğu bilinen bir gerçek. Buna rağmen yanında kayıt dışı yüklü miktarda para bulunduran kişiler, haberlere konu olmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta cumartesi günü ve bu hafta Salı günü Sırbistan Presevo sınır kapısında yapılan kontrollerde biri Arnavutluk diğeri Alman plakalı iki araçta ortaya çıkartılanlar ve bu kişilerin saklama yöntemleri, gümrük memurlarını bile şaşırttı. 

Değim yerinde ise araçların her yerinden para çıktı. Bir araçta ise nakit paranın yanı sıra değeri 6 bin 500 euro olan iki parça zümrüt bulundu.

Güneş siperliğinin içine bile saklamışlar

sırbistan-euro-yastık-gözlük-1
Geçtiğimiz hafta cumartesi günü sınırdaki kontrole takılan Arnavutluk plakalı lüks Mercedes S350 marka bir araçta yapılan detaylı aramada, aracın içine farklı yerlere saklanmış nakit para çıktı. 

Araç içinde sürücü ile birlikte 2 kişinin daha olduğu belirtilen Gümrük Dairesi açıklamasında, yolcuların beyan edecek bir şey olmadığını söylemesi üzerine, detaylı arama yapıldığı aktarıldı. 

Her üç yolcunun da yanlarında 10 bin euro nakit bulunduğu belirtilen açıklamada, sürücü koltuğundaki özel bir yastık içinde, ön koltuklar arasındaki bölümde ve hatta güneş siperliğindeki gözlük bölmesinde toplam 28 bin 840 euro ele geçirdi.

Bulunan paraya el konulurken, araçtaki üç kişi hakkında işlem başlatıldı.

Yakalananları görmek için tıklayın: Foto Galeri

Alman plakalı aracın her yerine para saklamışlar!

001-1
Dün (7 Haziran 2022) yaşanan vakada da sınıra gelen Alman plakalı BMW X6 marka bir araçta bulunan iki kişiye gümrüğe beyan edilecek bir şeyleri olup olmadığı soruldu. 

Bu soruya “beyan edecek bir şey bulunmuyor” yanıtını alan gümrük memurları aracı detaylı incelemeye aldı. Yapılan incelemede aracın neredeyse her yerine para gizlenmiş olduğu ortaya çıktı.

Gümrükten yapılan açıklamada, aracın içinde ilk yardım çantası, sol ve sağ kapılar, yansıtıcı yelek, kişisel çantalar, süpermarket çantası, parfüm kutusu, ilaç kutusu, çocuk oyuncaklarının bulunduğu plastik sepetler ve hatta boya kalemi kutusunun içine saklanmış halde yüklü miktarda euro ve dolar ele geçirildiği belirtildi. 

Açıklamada, Alman plakalı araçtan 600 bin euro ve 125 bin dolar ile birlikte iki parça da zümrüt çıkartıldığı belirtildi. Zümrütlerin süpermarket çantasında bulunduğu belirtilen açıklamada piyasa değerinin yaklaşık 6 bin 500 euro olduğunu aktardı.

Polis kaçakçılık yapıldığı iddiası ile bulunan para ve zümrütlerin yanı sıra araca da el koydu. Sürücü diğer yolcu hakkında işlem başlatıldı.

Yakalananları görmek için tıklayın: Foto Galeri

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın