Türkiye’ye kendi aracı ile giden gurbetçilerin transit geçiş için yoğun olarak kullandığı Macaristan’da birçok kurala dikkat etmesi gerekiyor. Türkiye’nin Budapeşte Başkonsolosluğu ülkeden geçecek gurbetçilerin özellikle beraberinde götürebilecekleri eşya ve ürünlerle ilgili bir duyuru yayınladı. 

Budapeşte Başkonsolosluğunun twitter hesabından “Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için gümrük girişlerinde her konuda eksiksiz beyanda bulunmaları büyük önem taşımaktadır.“ yaptığı paylaşımda şu hususlara yer verildi:

  • Yola çıkmadan önce, pasaport ve yurtdışı ikamet izinlerinin geçerlilik sürelerini lütfen kontrol ediniz,
  • Çiğ et, işlenmiş et, süt ve süt ürünleri AB'ye girişi yasak ürünlerdir, lütfen beraberinizde getirmeyiniz,
  • Meyve & sebzelerde beraberinizde Kişi başı 5 kg veya 1 adet (5 kg elma veya 1 adet kavun gibi) miktarı lütfen aşmayınız,
  • Sigara: Kişi başı hava yolu 200 adet, kara yolu 40 adet getirme hakkınız olduğunu unutmayınız,
  • Yaz aylarında büyük yoğunluk yaşanan Sırbistan geçişindeki Röszke sınır kapısının yanı sıra alternatif sınır kapılarını kullanabilirsiniz.
  • Macaristan'a giriş veya çıkışta kişi başına 9.999 Euro veya karşılığı dövizi aşan miktarları lütfen beyan ediniz
  • Ev hayvanları için mutlaka "PET PASSPORT" ve hayvanların boynuna takılan kimlik çipinin(yonga) ülkeye girişte lütfen ibraz ediniz.

Aynı paylaşımda ek olarak verilen yolcuların beraberinde götürebilecekleri kişisel eşya tablosuna bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz:
Macaristan Yolcu Beraberi Kişisel Eşya Tablosu.

Budapeşte Büyükelçiliği irtibat bilgileri:
Tel : +36 1 478 91 30 (mesai saatlerinde)
Tel: +36 70 355 72 33(Nöbetçi acil durum hattı )
E-Posta: [email protected]
Adres: 1062 Budapest, Andrâssy üt.123  BUDAPEŞTE

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş