Geçtiğimiz pandemi döneminde çalışmalarına ara verilen Selanik-İzmir Feribot hattı bugün ilk seferini yapacak. Levante Ferries tarafından “Smyrna di Levante” feribotuyla düzenlenecek seferlerde pazartesi, çarşamba ve cuma günlerinde Selanik’ten İzmir’e, salı, perşembe ve pazarları ise İzmir’den Selanik’e sefer düzenlenecek.

2016 yılında Yunanistan ve Türkiye arasında resmiyet kazanan ancak yaşanan aksaklıklar nedeniyle bir türlü başlayamayan Selanik İzmir arası feribot seferleri bugün başlıyor.

İlk sefer bugün
Selanik’ten yerel saatle17.00’de ilk seferini gerçekleştirecek olan feribotta son hazırlıklar yapılıyor.

Feribot pazartesi, çarşamba ve cuma günleri saat 19.00’da Selanik’ten İzmir’e sefer yapacak. İzmir’den Selanik’e gidecek olan feribot ise haftanın salı, perşembe ve Pazar günleri saat 19.00’da kalkacak. Yunanistan-İzmir arasındaki yolculuk 12-13 saat civarında süreceği belirtilmekte.

Bilet fiyatı
Feribota araçsız olarak binmek isteyen yetişkin yolcu için bilet fiyatı tek gidiş 81 euro, gidiş-dönüş 155 euro. Aracı ile feribotta seyahat etmek isteyen yolcular ise aracının modeline ve bagaj yoğunluğuna göre fiyat ödüyor. 

Özel koltuk rezervasyonu için fiyat 95 Euro olarak belirlendi. Bunun yanı sıra 0-2 yaş arası çocuklardan bilet ücreti yerine yalnızca vergi alınacak. 2-10 yaş arasındaki çocuklar ise yarı fiyata seyahat edebilecek.

Gidiş-dönüş olarak alınan biletlere de yüzde 10 indirim uygulanacak.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.