Rusya Dışişleri Bakanlığından Salı günü yapılan açıklamada, 15 Hollandalı diplomatın sınır dışı edildiği açıklandı. 

Bu açıklamanın geçtiğimiz ay Hollanda ve Belçika’da sınır dışı edilen Rus diplomatlara karşı misilleme olarak yapıldığı düşünülüyor. Mart ayında ABD, Polonya, Bulgaristan ve Baltık Devletlerinin ardından Hollanda’da casusluk yaptığı gerekçesiyle 17 Rus diplomatın sınır dışı edildiğini açıklamıştı.

Kabineden, Rusya'nın son kararı hakkında henüz bir yorum yapılmadı. Başbakan Mark Rutte Salı günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, Hollanda'nın Rusya'ya karşı mücadelede, Ukrayna’yı desteklemek adına ülkeye ağır silahlar göndereceğini duyurdu. 

Rutte sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı ile birlikte Ukrayna Başbakanı Zelensky ile görüştüğünü belirtti. Rutte “Rusya yeni bir taarruza giriştiği için desteğimizi ifade ettik. Hollanda, Ukrayna'ya zırhlı araçlar gibi daha ağır teçhizatlar gönderiyor. Müttefiklerle birlikte, daha ağır ekipmanların teslimatına bakıyoruz.” ifadesini kullandı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın