Perşembe günü öğle saatlerinde önce Heiman Dullaertplein'deki bir evde ve daha sonra yine bu adrese yakın bir mesafede bulunan Erasmus MC Tıbbi Araştırma Merkezi üniversite binasında silahlı saldırı gerçekleşti. Evde yaşanan saldırıda iki kişi yaralandı. Erasmus MC binasındaki saldırıda ise bir doçentin yaralandığı bilgisi geldi. 

Polisin sosyal medyada yaptığı açıklamada birden fazla kişinin öldüğü belirtildi.  Olayda hayatını kaybedenlerin sayısına dair net bir bilgi paylaşılmadı.

Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb, Adalet Bakanlığı ve polis temsilcileriyle saat 18.45'te bir basın toplantısı gerçekleştirecek.

Saldırgan yakalandı

Erasmus MC saldırgan
Rijnmond gazetesinin bölgeden elde ettiği bir video görüntüsünde polis memurlarının bir kişiyi Erasmus MC binası otoparkının yanındaki Westzeedijk’ta yeşillik alanda dizleri üzerinde tutukladığı görüldü. Bu kişinin, öğleden sonra Erasmus MC binasında ve Heiman Dullaertplein'deki bir evde gerçekleşen silahlı saldırıların şüphelisi olabileceği belirtildi. 

Adam, polisin daha önce komando kıyafetleri giymiş, siyah saçlı ve elinde tabanca olan uzun bir adam için uyarıda bulunduğu eşkale uyuyor. Ancak Rotterdam polisi saldırganın yakalandığı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. 

Erasmus MC binasında ve bir evde silahlı saldırı
Rotterdam  Rochussenstraat’ta bulunan Erasmus MC Tıbbi Araştırma Merkezi binasında bugün öğleden sonra silah sesleri duyuldu. Bölgeden gelen bilgilerde Özel Harekat Timinin binaya girdiği ve binanın içerisindeki kişilerin ellerini havaya kaldırarak binadan çıktığı belirtildi.

Rijnmond haber sitesinin olay yerinde bulunan görgü tanıklarının ifadesine dayandırarak verdiği haberde, silahlı saldırı olayı binanın dördüncü katında bulunan bir derslikte meydana geldi. Olayda derslikte bulunan doçent yaralandı. Yaralanan adamın sağlık durumu hakkında bir açıklamada bulunulmadı. 

Binanın içerisine giren özel harekat birlikleri tüm ofisleri kontrol ederek burada bulunan kişilerin dışarı çıkmalarını sağladı.

Üniversiteye yakın bir binada silahlı saldırı ve yangın

Rotterdam yanan ev
Erasmus Üniversitesindeki saldırıdan kısa bir süre önce Rotterdam-West bölgesinde Heiman Dullaertplein'de bir evde silahlı saldırı gerçekleşti ve aynı evde yangın çıktı. Olayda iki kişi yaralandı. 

Polis bu olayla ilgili olarak, failin komando kıyafetleri içinde olduğunu ve muhtemelen bir motorla kaçtığını belirterek, kaçan kişinin siyah saçlı, yirmili yaşlarının ortalarında ve silahlı olduğu bilgisini paylaştı. 

Rijnmond'a göre, evdeki silahlı saldırı ve Erasmus MC binasındaki saldırılar aynı kişi tarafından gerçekleşti. Ancak bu bilgi de henüz polis tarafından onaylanmadı. 

Silahlı saldırı ve yangının yaşandığı ev ciddi şekilde hasar gördü, evin cephesi tamamen karardı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş