Algemeen Dagblad gazetesinde yer alan habere göre bu hafta içerisinde uyuşturucu kullandığından şüphelenilen dört polis memuru geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Polisler hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Gazeteye bilgi veren kaynaklar, polis memurlarının mesai saatleri içerisinde de kokain kullandığını iddia etti. Ancak bu bilgi polis tarafından henüz teyit edilmedi.

Emniyet içerisinde yürütülen soruşturmanın, polis memurlarının gerçekten uyuşturucu kullanıp kullanmadığını, kullandıysa ne tür bir uyuşturucu kullandığını ve bunun mesai saatleri içinde de gerçekleşip gerçekleşmediğini ortaya çıkaracağı belirtildi.

Sözcü, olası uyuşturucu kullanımının nasıl ortaya çıktığı konusunda da bir açıklama yapmadı. Disiplin soruşturması devam ettiği sürece dört memurun görevden uzak olacağını belirtti.

Hollanda kanunlarına göre polis gibi topluma örnek olması gereken kamu görevlilerinin, mesai saatlerinde ve mesai saati dışındaki özel hayatlarında, herhangi bir uyuşturucu kullanması yasak.

Emniyet içerisinde yürütülen disiplin soruşturmalarında bir polis memurun gerçekten kusurlu olduğu tespit edilirse, kınamadan görevden almaya kadar çeşitli cezalar verilebiliyor. Her yıl ülke çapında bu tür yüzlerce soruşturma yürütülüyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Politie.nl

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.