Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb, Baş Savcı Hugo Hullenaar ve Polis Şefi Fred Westerbeke tarafından verilen basın toplantısında saldırıların nasıl gerçekleştiği ve son gelişmeler hakkında bilgi verildi. 

Belediye Başkanı Aboutaleb açıklamasında "Korkunç bir olayla sarsıldık. Şehirde iki farklı yerde silah sesleri duyuldu. Birçok insan bunun tanığı oldu. Şehirdeki duygusal tepki çok büyük. Kurbanlara içten dileklerimi iletiyorum. Gerekli olduğu takdirde insanlara yardım sağlamak için elimizden geleni yapacağız." şeklinde ifade kullandı.

Basın toplantısında açıklanan bilgilere göre Erasmus MC’de gerçekleşen saldırıda yaralanan 46 yaşındaki bir öğretim görevlisi hayatını kaybetti. 

Erasmus MC binasında gerçekleşen saldırı öncesinde Heiman Dullaertplein'deki bir evde gerçekleşen ilk saldırıda ise 39 yaşında bir kadın hayatını kaybetti. Bu evde ağır yaralı olarak bulunan kişinin hayatını kaybeden kadının 14 yaşındaki kızı olduğu belirtildi. Saldırganın evde ateş ettikten sonra, evi ateşe verdiği aktarıldı. 

Erasmus MC  binası yakınında yakalanan 32 yaşındaki saldırganın Rotterdam’da ikamet  ettiği, Erasmus UMC’de eğitim gördüğü ve 2021 yılında, hayvanlara kötü muamelede bulunmaktan yargılanıp, mahkum edildiği aktarıldı. Saldırganın her iki saldırıda kullandığı silah Erasmus MC binasında ele geçirildiğini belirten Polis şefi, saldırganın kurşungeçirmez yelek taşıdığını aktardı.

Basın toplantısında açıklanan bilgilere göre hayatını kaybeden 39 yaşındaki kadın ile 32 yaşındaki saldırgan birbirine yakın mesafede oturuyordu. Ancak ikili arasında bir kontak olup olmadığı ve saldırganın ölen doçenti tanıyıp tanımadığı hakkında bir açıklama yapılmadı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş