Rotterdam haber ajansı Vers Beton ve OPEN Rotterdam’ın yaptığı bir araştırmaya göre Hollanda’da en fazla ceza kesen belediye Rotterdam. 2021 yılında Rotterdam’da kesilen ceza miktarı şehrin önceki yıllarda olduğu gibi, Utrecht, Den Haag ve Amsterdam’ın önüne geçmesini sağladı.

Elde edilen verilere göre Rotterdam’da 2021 yılında en fazla “kamuya açık alanda idrar yapmak” suçundan (663 kez) ceza kesildi. Kesilen cezalarda ikinci sırada “kamuya açık alanda yanında açılmış alkollü içki bulundurmak” cezası (512 kez) ve üçüncü sırada da “kamuya açık alanda alkollü içki tüketimi” cezası (358 kez) geldi.

Kesilen bu cezaların toplamında Rotterdam belediye kasasına 184.394 euroluk gelir elde edildi. Geçtiğimiz yıl Amsterdam’ın kasasına aynı türden cezalar vasıtasıyla toplam 160,475 euro girmişti.

En fazla boa Rotterdam’da
Rotterdam bir diğer konuda daha diğer belediyelerden ayrılıyor. Rotterdam Belediye Başkanının şehirde güvenlik konusuna çok önem vermesi ve sokaklardaki rahatsızlığı bir sorun olarak görmesi neticesinde, şehirde Amsterdam, Den Haag ve Utrecht’e nazaran daha fazla sayıda Sivil Kontrol memuru (BOA) görev yapıyor. 

"Fazla kural da dezavantaj yaratabilir"
Yapılan araştırmaya yönelik olarak NPO Radio 1’de bir açıklama yapan Vers Beton yetkilisi Romy van Dijk, verilen cezalarla ilgili olarak elde edilen verilerin içerisinde trafik cezalarına bakılmadığını, sadece kamusal alanda verilen cezaların araştırıldığını belirtti. Van Dijk Rotterdam'da çok daha fazla para cezası kesilmesinin, belediyenin bu şekilde bir uygulama geleneğine sahip olmasıyla ilgili olduğunu belirtti.

Van Dijk bu sıkı uygulamanın dezavantajlarının da olabileceğini belirtirken, Rotterdam Ombudsman’ının da şehirde çok fazla kural olduğundan şikayet ettiğini hatırlattı.

"Amaç ceza vermek değil..."
Rotterdam Belediyesinden konuya yönelik yapılan açıklamada ise uygulanan kuralların amacının şehirde oluşan sıkıntıları gidermek olduğu belirtildi. Belediye “Amaç ceza vermek değil, sıkıntıyı azaltmaktır. Kurallara uyan şehir sakinlerinden gelen istek de bu yönde” dedi.

© Sonhaber.eu
Fotoğraf: politie.nl

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.