2024 yılına gireli bir hafta oldu ve Rotterdam ve çevresinde toplam 11 patlama gerçekleşti. Polis sadece 07 Ocak Pazar gününü, 08 Ocak Pazartesi gününe bağlayan gece boyunca beş patlama meydana geldiğini açıkladı.

Rotterdam'daki patlamalar gece 11 ile sabah 4.30 arasında Gouvernestraat, Kruiningenstraat, Buffelstraat ve Stockholmpad'da meydana geldi. Beşinci patlama ise Vlaardingen'deki Koekoekstraat'ta yaşandı.

Gerçekleşen patlamalarda yaralanan kimsenin olmaması sevindirdi. Rotterdam polisi olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Elde edilen bilgiye göre Buffelstraat’daki bir evde üst üste iki gece arka arkaya patlama gerçekleşti. Pazar günü meydana gelen ilk patlamanın ardından iki kişi yakalandı. Daha sonra aynı adreste bir patlama daha gerçekleşti. Gözaltına alınan kişilerden birinin 21 yaşında bir erkek, diğerinin ise 14 yaşında bir genç olduğu belirtildi. 

Pazar gecesi Den Haag Hogewal'da bulunan bir akşam dükkanında da patlama meydana geldi. Patlamada kimse yaralanmadı.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Video screenshot

Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.