Rotterdam'da büyük bir Filistin dayanışma mitingi düzenlendi. Binnenrotte Meydanı'nda toplanan binler, İsrail'in Gazze'ye yönelik eylemlerini kınamak için bir araya geldi.

Yaklaşık 10.000 kişilik bir kalabalık, bu büyük mitingi Rotterdam Adliyesi'ne kadar sürdürdü. Gösteri sırasında yapılan açıklamalarda, Hollanda'nın İsrail'e olan desteği eleştiri konusu oldu.

Katılımcılar, İsrail'in 75 yılı aşkın süredir Filistinlilere yönelik baskı ve zulüm uygulamalarına karşı Hollanda'nın desteğini geri çekmesi çağrısında bulundu. Göstericiler, "Filistin için birlik içindeyiz, şiddeti şimdi sonlandırın" yazılı bir pankart taşıdılar ve "Özgür Filistin" ile "İsrail bir terörist, Netanyahu bir terörist" şeklinde sloganlar attılar.

Gösteriye katılanlar arasında Filistin ve Türkiye'nin yanı sıra diğer ülkelerin bayrakları da dikkat çekti. Bu büyük gösteri, alınan geniş güvenlik tedbirleri altında yaklaşık dört saat boyunca devam etti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran