Rotterdam Belediyesinden bu hafta içerisinde yapılan duyuruda, Rotterdam Centraal tren istasyonu, Willemsbrug ve Maastunnel’in Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilecek, bakım, onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle farklı günlerde tren ve taşıt trafiğine kapatılacağı duyuruldu. 

Açıklamada yapılacak bakım ve onarım çalışmalarının gerekli olduğuna dikkat çekilirken, vatandaşlara mümkün olduğunca kendi araçları ile seyahat etmemeleri, bunun yerine toplu ulaşım araçları, bisiklet veya şehir dışındaki P+R noktaları gibi olanakları tercih etmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Açıklanan bilgiye göre önümüzdeki günlerde planlanan bakım ve onarım çalışmaları takvimi şu şekilde:

Maastunnel'deki acil kaçış kapıları değiştiriliyor 
Zaman zaman arızalanan ve hem ek masraf yaratan hem de güvenliği tehlikeye atan Maastunnel'deki acil kaçış kapılarının değiştirilmesine karar verdi. Proje iki aşamalı olarak yürütülecek. İlk aşama Kasım 2023’de ikinci aşama ise Ocak 2024'te yapılacak. 

  • İlk aşama: 2 Kasım saat 22.00'den 6 Kasım saat 06.00'ye kadar sürecek ve Maastunnel’in Güney'e giden yönü, trafiğe kapatılacak. 
  • İkinci aşama: 2 Ocak 2024 saat 22.00'den 19 Ocak 2024 saat 08.00'e kadar sürecek. Bu sürede diğer acil kaçış kapıları değiştirilecek mek amacıyla Güney yönünde trafiğe kapatılacak.

Willemsbrug’da yeni yol düzenlemesi
Willemsbrug’da yeniden bir yol düzenlemesi yapılacak. Sürücülerin, köprüde genellikle fazla hız yaptığı ve köprü üzerindeki bisiklet yolunun, buradan geçen bisikletli sayısına göre çok dar olduğu belirtiliyor. Bu durumun kaza olasılığını artırdığını kaydeden belediye, Noordereiland Mahalle Konseyi'nin tavsiyesi ve bölge sakinleriyle birlikte yapılan görüşmeler neticesinde yol düzenlemesinde değişiklik yapmaya karar verdi. 
Buna göre Willemsbrug’unb trafiğe kapatılacağı tarihler şu şekilde:

  • İlk etap: 10 Kasım Cuma saat 22.00'den 13 Kasım Pazartesi saat 06.00'ye kadar.
  • İkinci etap: 18 Kasım Cumartesi saat 18.00'den 20 Kasım Pazartesi saat 06.00'ye kadar. 

Rotterdam Centraal istasyonu hizmet dışı
ProRail, 2025 yılından itibaren daha fazla trenin işletilebilmesi için tren rayı ağını genişletiyor. Bu sebeple, kasım ve aralık aylarında birer hafta sonunda Rotterdam Centraal İstasyonu tren trafiğine tamamen kapatılacak. Bu tarihler;

  • Kasım ayında:25 Kasım Cumartesi saat 01.06'dan 27 Kasım Pazartesi saat 01.06'ya kadar.
  • Aralık ayında: 2 Aralık Cumartesi saat 01.06'dan 4 Aralık Pazartesi saat 05.06'ya kadar.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş