27 Ekim 2023 tarihinde Sonhaber.eu sitesinde yayınlanan, yine aynı gün Sabah Gazetesi, Ceyhan Torlak imzalı “186 milyon TL’lik DNA testi “ başlıklı haber kaynaklı, “Hollanda'da polis Türk işadamından babalık testi için zorla DNA örneği aldı” başlıklı, habere istinaden T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu’ndan gönderilen tekzip yazısı:

“Sayın Editör,
“Sonhaber.eu” internet sitenizde 27 Ekim 2022 tarihli ve “Hollanda'da polis Türk işadamından babalık testi için zorla DNA örneği aldı” başlıklı haberinizde, Sabah gazetesinde daha önce yayınlanmış bir habere atıfla, “İzmir 9. Aile Mahkemesi tarafından geçen yıl çıkarılan kanuna dayanılarak Başkonsolosluğumuza Zeki S. adlı vatandaşımızın DNA örneğinin alınmasını teminen bir yazı yazıldığı ve bunun üzerine Başkonsolosluğumuzun durumu Hollanda polisine bildirdiği” öne sürülmektedir. Bu bilgi doğru değildir. Sözkonusu haber, Sabah gazetesi tarafından ilk kez yayınlandığında da ilgili makamlarımıza gerekli bilgilendirmede bulunulmuştur.
Başkonsolosluğumuzca mutad olarak ilgili mahkemelerden alınan tebligat evrakı Tebligat Kanunu kapsamında yalnızca ilgilisine tebliğ edilmektedir. Hollanda polisi veya başka bir kurumla temas, teknik açıdan mümkün değildir.
Dolayısıyla, Başkonsolosluğumuzun teyidi aranmadan yayımlanan ve temsilciliğimizi töhmet altında bırakan sözkonusu haberde gerekli düzeltmenin yapılması rica olunur.
En iyi dileklerimizle,

T.C. Rotterdam Başkonsolosluğu”

NOT: Gönderilen tekzip yazısı uyarınca yayınlanan haberde gerekli düzenlemeler yapılmıştır.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.