Hollanda’nın en zengin 500 kişisinin listelendiği Quote500 2022 listesi açıklandı. Genel olarak bakıldığında ülkenin en zengin 500 isminin servetini artırdığı görüldü. Listedeki beş yüz kişinin varlıkları toplamı ise yüzde 4,7 artarak neredeyse 230 milyar euroya ulaştı. Listeye giren 25 yaşındaki otomobil yarışçısı Max Verstappen ise en genç zengin olarak dikkati çekti.

Listedeki ilk beş isim
Quote 500 listesinin başında, 12,8 milyar euroluk mal varlığı ile Charlene de Carvalho-Heineken geliyor. Carvalho-Heineken’in geçen yılki mal varlığının değeri 13,5 milyar euroydu.

Geçen yıl 3,6 milyar euro serveti ile beşinci sırada yer alan Hunter Douglas Group CEO'su Ralph Sonnenberg bu yıl 6,2 milyar euroluk serveti ile ikinci sıraya yükselmiş durumda.

Listenin üçüncü sırasında geçen yıla göre bir değişiklik yok. Sadece geçen yıl 5,6 milyar euroluk serveti ile üçüncü sırada yer alan Randstad'ın kurucusu Frits Goldschmeding’in bu yılki serveti 5,2 milyar euro.

Listenin dördüncü sırasına inşaat sektöründe yer alan ve 4,9 milyar euroluk serveti ile Gérita ve Inge Wessels çifti geliyor. Volkers&Wessels inşaat şirketi sahibi Wessel çiftinin serveti geçen yıl 4,3 milyar euroydu.

2021 yılında 5,7 milyar euroluk serveti ile ikinci sırada yer alan gayrimenkul girişimcisi ve yatırımcısı Remon Vos ise bu yıl 4,4 milyar euroluk serveti ile beşinci sıraya gerilemiş durumda.  

Quote500 2022 listesinin ilk beş zengini
1. Charlene de Carvalho-Heineken: 12,8 milyar
2. Ralph Sonnenberg: 6.2 milyar
3. Frits Goldschmeding: 5,2 milyar
4. Gérita ve Inge Wessels: 4,9 milyar
5. Remon Vos: 4,4 milyar

Gayrimenkul ve petrol yatırımları kazandırdı
Genel olarak bakıldığında, özellikle borsada işlem gören şirket sahiplerinin zor bir yıl geçirdiği görülüyor. Thuisbezorgd'un kurucusu Jitse Groen, varlıklarının dörtte üçü olan 285 milyon euroyu kaybetti.

Gayrimenkulde veya petrolde yatırım yapan şirketler ise başarılı oldu. Prens Bernhard van Oranje-Nassau, gayrimenkulde yaptığı yatırımlar sayesinde, toplam 125 milyon euro sermaye ile Quote 500'e girdi. 

Quote 500 listesi otomobil yarışçısı Max Verstapen ile sonlanmış. 25 yaşında 120 milyon euroluk serveti ile listeye giren Verstappen en genç zengin olarak da dikkat çekiyor. 

Medya’da tanınan isimler ve servetleri 
Verstappen’ın dışında listede görmeye alıştığımız isimlerden John de Mol 2 milyar euro ve Joop van den Ende 1,6 milyar euroluk servetleriyle listede yer alıyor, Gerçek adı Tijs Verwest olan Bredalı müzisyen DJ Tiesto ise 180 milyon euroluk serveti ile dikkat çekiyor.

Listedeki ilk beş kişi:
1. Marcel Boekhoorn: 2,3 milyar 
2. John de Mol: 2 milyar 
3. Joop van den Ende: 1,6 milyar 
4. Reinout Oerlemans: 210 milyon 
5. Tijs Verwest (dj Tiësto): 180 milyon 

Hollanda’nın zengin aileleri
İş dergisi Quote bireylerin dışında Hollanda’nın en zengin ailelerinin listesini de tutuyor. Bu listeye göre yıllardır liste başında olan ve servetini C&A kıyafetleriyle elde eden Brenninkmeijers ailesi bu yıl da 24 milyar euro toplam servet ile yine birinci sırada yer alıyor. 

Hollanda’nın ikinci en zengin ailesi aralarında Boskalis, Coolblue ve Vopak'ın da bulunduğu bir dizi hisseleri olan yatırım şirketi HAL'ı yöneten Van der Vorm ailesi. Bu ailenin serveti 8,6 milyar euro. Listenin üçüncü ailesi ise Kruidvat sahibi De Rijcke ailesi.

Hollanda’nın en zengin beş ailesi:
1. Brenninkmeijer ailesi: 24 milyar
2. Van der Vorm ailesi: 8,6 milyar
3. De Rijcke ailesi: 2,7 milyar
4. Dreesmann ailesi: 2 milyar
5. De Heus ailesi: 1,7 milyar

Fotoğraf: Stock Birken - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.