PVV, sosyal konut tahsisinde Hollandalılara öncelik verilmesini sağlayacak bir yasa tasarısı hazırladı. Parti, bu tasarının Hollanda vatandaşlarının bir ev için daha az beklemek zorunda kalacağını ve bunun ayrıca mültecileri Hollanda'ya gelmekten caydıracağını umuyor. PVV belediyelerin mülteci statüsündeki belirli sayıda kişilere sunduğu barındırma zorunluluğunu da yasadan çıkarmak istiyor.

Yasa tasarısını sunan PVV partisi milletvekili Alexander Kops sığınma başvurusundan sonra Hollanda'da kalmalarına izin verilen kişilere (statü sahipleri) daha fazla yardım edildiğini buna rağmen acil ev ihtiyacı olan Hollandalıların genellikle ihtiyacını karşılayamadığını dile getirdi. 

Utrecht, Amersfoort ve Horst aan de Maas'a atıfta bulunan Kops, bu bölgelerde belediyelerin mecburi barınma zorunluluğu kotası nedeniyle neredeyse tüm kiralık mülklerin bir süreliğine statü sahipleri için ayrılmasına karar verildiğini kaydetti. 

Kops, konut piyasasında Hollandalılara ayrımcılık yapılmasına son verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Parti tarafından konuya ilişkin yayınlanan videoda sosyal konut inşaatının Hollanda nüfusunun gelişiminin gerisinde kaldığı belirtildi. Videoda Hollanda İstatistik Kurumu (CBS) araştırmasında yer alan “artan sayıda belediyede ölüm oranının doğum oranından daha yüksek olmasına rağmen, nüfus artışının esas olarak göçten kaynaklandığı” bilgisine atıfta bulunuldu.

2017’den bu yana statü sahiplerine öncelik verilmiyor
PVV tarafından verilen yasa tasarısına rağmen, Hollanda’da açıklanan araştırma sonuçlarına göre aslında ülkeye gelen çoğu insan mülteci değil. Daha çok diğer AB ülkelerinden gelen vatandaşlar ve okumak veya çalışmak için göç eden insanlar. 

Göçmenlerin yüzde 12'si sığınmacı ve yüzde 18'i aile birleşimi nedeniyle ülkeye gelenlerden oluşmakta. Hollanda’da 2017'den bu yana, statü sahipleri bir sosyal kiralık eve yerleştirilmesi konusunda otomatik önceliğe de sahip değil. Belediyeler bu konuda kendi politikalarını belirlemekte serbest.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.