ST. PETERSBURG (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Rusya ilişkilerinin geleceğine ilişkin, "İnanıyorum ki şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı sürecin içerisine gireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Konstantinovski Sarayı'nda, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşmesi başladı.

Erdoğan, görüşmede yaptığı konuşmada, Putin'e böyle bir hassas dönemde verilen randevudan dolayı teşekkür etti.

"Aslında planlanan malum G20 Zirvesi’ydi. Tabii o nahoş olaydan sonra, bunun böyle süratle bir araya gelmemize vesile olması sebebiyle bundan dolayı gerçekten teşekkür ediyorum." ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çünkü Türkiye-Rusya ilişkileri çok farklı bir olumlu sürecin içerisine girmiştir. Önümüzde büyük hedefler belirlediğimiz bir süreçtir. İnanıyorum ki şimdi attığımız ve atacağımız bu adımlarla çok daha farklı sürecin içerisine gireceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminde, ertesi gün sizlerin lider noktasında bizi arayışı hem tüm heyetimizi hem de tüm halkımızı mutlu etmiştir."

-"Bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var"

Erdoğan, İstanbul Yenikapı'da yapılan dev mitingin, halkın demokrasiyi sahiplenişi ve darbelere karşı durmaları konusunda çok anlamlı olduğunu da kaydederek, şöyle devam etti:

"Bu ziyaretle beraber, sırası bizde olan üst düzey istişare konsey toplantılarına başlayacağımız için çok mutluyuz. Aramızda masada olan birçok ikili ilişkilerimiz var. Bölgenin siyasi olarak bizlerden beklentileri var. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır. Ben tekrar çok teşekkür ediyorum."

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov da hazır bulundu.

İki lider, baş başa görüşmenin ardından, heyetler arası çalışma yemeğine katılacak. İki liderin, yemeğin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor.