Haber: Halil Uygun / Brüksel

Francken evinin karantina altından kaldırılmasının ardında kendi facebook hesabında açıklamalarda bulundu. Milletvekili ve Lubbeek Belediye Başkanı Francken, “Lubbeek belediyesine gelen mektupları okumak için iki belediye memuru kadınla evime geldim.

Mektubu açtığımda içinde beyaz toz bulunan mektubu gördüm. Bir tutam beyaz tozla karşılaşınca güvenlik güçlerine haber verdim. O esnada evde hazır bulunanlar ile birlikte karantina altına alındık” dedi.

Bakanlığım dönemimde nefret edildim
Francken yaptığı açıklamada, "Bakanlığım döneminde nefret edilen bir kişiydim ve nefret söylemine maruz kaldım. Bakanlığım döneminde devamlı sol partilerin hedefi oldum. Yeşiller Partisi tarafından Nazi ve ırkçı damgasını yedim. Mülteci ve göç konusu çok zor bir konu.

Mülteci ve göç konusunda hiç taviz vermedim. Elimde silah ile Nazi askeriyim diye fotoğraflar yayınlandı. Hakkımdaki saldırılar artık son bulmalı. Benim de bir ailem ve iki çocuğum bulunmakta” dedi.

PKK, YPG terör örgütlerine sahip çıkıyordu
Geçtiğimiz 14 Ekim’de yapılan yerel seçimleri öncesi Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine konuşmalarda bulunan Francken, “Belçikalı seçmenler sandıkta kime oy vereceğinizi ve hangi partiye oy vereceğinizi iyi düşünerek oy verin.
N-VA (Yeni Flaman Milliyetçi Parti) olarak bizler Cumhurbaşkanı Erdoğan yanlışı ve faşist ülkücülere asla aday olarak göstermiyoruz.
Bizim Türk kökenli adaylarımız bizim hayat tarzımızı benimseyen ve bizlerin birer parçası olan Pınar Akbaş ve Zuhal Demir gibileri olmakta. Türkiye’nin PKK ve YPG’ye yönelik saldırılarını kınıyorum” demişti.

© SONHABER.EU