ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA, Philips uyku apnesi cihazlarıyla ilgili sorunlar konusunda yeni bir uyarıda bulundu. Bu kez söz konusu problemin DreamStation 2'nin aşırı ısınması olduğu belirtildi. 

Philips; 2021'den bu yana yalıtım köpüğü gevşeyebildiği için onarmak üzere milyonlarca kusurlu uyku apnesi cihazını geri çağırdı. Ancak son uyarıda bahsedilen cihazın önceden geri çağrılanlar listesinde olmadığı belirtildi.

ABD düzenleyici kurumunun açıklamasında, DreamStation 2'nin aşırı ısınma sorunu ile ilgili kısa süre içinde çok sayıda ihbar alındığı bu nedenle uyarı yayınlanmasına gerek duyulduğu belirtildi. Gelen ihbarlar arasında yangın, duman, yanık izleri ve diğer aşırı ısınma belirtilerinin yer aldığı kaydedildi.

FDA'ya göre, Ağustos ayı ortasından, Kasım ayı ortasına kadar toplam 270'in üzerinde ihbar alındı. Kurum bu nedenle DreamStation ile çalışan hastalara ve bakıcılara, makineleri olağandışı kokulara karşı dikkatlice kontrol etmelerini tavsiye etti. Ayrıca kullanım talimatlarını da dikkatle okumaları uyarısında bulunuldu. 

FDA uyarısında bazı hastaların DreamStation 2'yi hatalı cihazlarının yerine aldıklarını belirtti. ABD'li gözlemci şu anda DreamStation 2 ile ilgili sorunların, dha önceki sürümünde yaşanan parçalanan yalıtım köpüğü sorunu ile ilgili  olduğunu düşünmüyor.

Philips uyku apnesi cihazının bir önceki sürümünde büyük sorunlar yaşamış 5,5 milyon cihazı geri çağırmak zorunda kalmıştı. Tüm bu işlemler şirkete milyarlarca euroya mal oldu. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.