Eindhovens Dagblad gazetesinin haberine göre Hollanda merkezli teknoloji şirketi Philips, önümüzdeki hafta pazartesi günü binin üzerinde çalışanını işten çıkartacağını açıklayacak. 

Verilen habere göre; şirket ceo’su Roy Jakobs pazartesi günü yıllık rakamları açıklayacağı toplantısında, yeniden yapılanma ve işten çıkartma dalgası ile ilgili geniş bilgi verecek.

Philips, üç ay içinde ikinci kez yeniden yapılanma duyurusu yapıyor. Şirket geçen yıl Ekim ayı sonunda da operasyonel maliyetlerin azaltılması ve performansın artırılması amacıyla, 400’ü Hollanda’da olmak üzere dünya genelinde toplam 4 bin kişinin işten çıkartılacağını açıklamıştı. 

Philips’in geçtiğimiz yıl 1,5 milyar euronun üzerinde zarar yaptığı düşünülüyor.

Geçen yıl Ekim ayında yapılan açıklamada; şirketin teslimat sorunları, hızla yükselen enflasyon, Çin'deki katı korona önlemleri ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle baskı altında kaldığı, yılın üçüncü çeyreğinde cironun yüzde 5 azalarak 4,3 milyar euroya gerilediği ve dördüncü çeyrekte de rakamların düşük çıkacağının tahmin edildiği belirtilmişti. Toplantıda yeni işten çıkartmaların olabileceği sinyali de verilmişti.

Önümüzdeki hafta Roy Jakobs’un yapacağı yıllık rakamların sunumu sırasında, gelecek yıllara ilişkin planların da açıklanması bekleniyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.