Sağlık Bakanı Kuipers’ın Temsilciler Meclisi’ne gönderdiği bir açıklamada, Salgın Yönetim Ekibi’nin (OMT) aşılar konusundaki tavsiyesine yer verildi. 

OMT’ye göre bu yıl ilkbahar aylarında hatırlatma dozu olarak yeni bir aşılama turuna başlamaya gerek yok. Bunun nedeni ise birçok kişinin bağışıklık kazanması ve enfekte olduklarında hastalığı daha hafif geçirecek olmaları.

Bakan Kuipers’ın meclise gönderdiği açıklamaya göre OMT; yeni varyantlar ortaya çıkabileceğini ve bunun enfeksiyon sayısının artmasına neden olabileceğini belirtti. Hastalığın beklenildiği gibi nispeten hafif seyredeceğini belirten OMT, bu nedenle olası enfekte durumunda insanların, çok ağır hasta olmayacağını kaydetti.

Bu nedenle, uzmanlara göre yeni bir takviye turu sadece geçici olarak antikorların hafif bir artışına neden olur.

Endemik aşama
OMT, geçen hafta yaptığı açıklamada büyük ölçekli coronavirüs testlerine gerek kalmadığını ve “solunum yolu şikayetlerinde kendi kendine test yaptırma” tavsiyesinin de kaldırılabileceğini belirtti.

Danışma kurulu ayrıca, Hollanda'nın omikron varyantı (ve alt varyantları) için koronavirüsün "endemik" aşamasında olduğunu kaydetti. Başka bir değişle, virüs toplumda var olmaya devam ediyor ancak artık bir pandemi söz konusu değil.

OMT’nin tavsiyesinin Bakanlık tarafından kabul edilip edilmeyeceği henüz netleşmedi ancak Bakan Kuipers, Meclis'i bu konuda hızlı bir şekilde bilgilendireceğini belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.