Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Benim böyle bir görüntüm yok bu özel hayat değil iftira" dedi. İnce, Cumhurbaşkanlığı adaylığından da çekildiğini açıkladı.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:
- Değerli arkadaşlar, öncelikle rahatsızlığım nedeniyle telefon açan, arayan soran, mesaj atan, iyi dileklerini ileten herkese teşekkür ediyorum.

- Değerli arkadaşlar, siyasi yolculuğuma 15 yaşımda başladım. Zifti eriterek duvarlara Kara Oğlan Ecevit yazdım. Afiş astım, duvarlara yazı yazdım. İlçe, il yönetimlerinde bulundum. Beş dönem milletvekilliği yaptım, cumhurbaşkanı adayı oldum, parti kurdum.

"45 günde gördüklerimi, son 45 yılda görmedim"
- Tam 40 yılı üzerinde bir süredir siyasette mücadele ediyorum. Hiç kul hakkı yememeye özen gösterdim. Yanlışa yanlış, doğruya doğru dedim. Doğru varsa kim yaparsa yapsın iktidar, muhalefet demeden sahip çıktım.

- Bu 40 yılın içerisinde haksızlık yaptığım insanlar olmuş olabilir, bana da haksızlıklar yapılmış olabilir. Ama bu son 45 günde gördüklerimi, son 45 senede görmedim. Sahte dekontlar, sahte jeepler, olmayan bacanaklar, olmayan görüntüler, olmayan fotoğraflar.

"Bunu FETÖ'cüler yapıyor"
- İsrailli bir porno sitesinden alıyor görüntüyü, benim kellemi kesip oraya koyuyor ve bunu FETÖ'cüler yapıyor. Ne yazık ki Türkiye'de muhalif olacağım diye bunu paylaşanlar var.

- Emniyet bulmuyor, savcı görevini yapmıyor. Gazeteci 'Muharrem İnce'ye iftira atılıyor' yazmıyor. Yazanlar da FETÖ'cülere ortak gibi yazıyorlar. 'Özel hayatın gizliliği' diyorlar. 'Özel hayatın gizliliği' yazılması için benim böyle görüntülerimin olması lazım. Geçmişte yaşandı böyle şeyler. Geçmişte yaşananlarda o görüntüler vardı ama gizlice çekilmişti. Benim böyle bir görüntüm, ses kaydım yok ki. Bu özel hayat falan değil bu iftira.

"Memleket Partisi o Meclis'te olmalı"
- Memleket Partisi Türkiye'nin geleceği için önemlidir. Mutlaka o Meclis'te olmalıdır... Neden söyleyeyim; Atatürkçülerin o mecliste olması lazım. Türkiye'nin sigortası Memleket Partisi'dir. Mutlaka o Meclis'te olmalıdır. Kim saldırırsa saldırsın. Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum.

Muharrem İnce'yle ilgili olduğu iddia edilen paylaşımlara soruşturma
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,  Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'ye ait olduğu iddia edilen paylaşımlarla ilgili resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığının açık kaynak araştırmasında, İnce'nin Twitter'dan dün "45 gündür sahte dekontlarla, sahte belgelerle, sahte videolarla iftira atan ve algı operasyonu yapan FETÖ'cülere karşı bu ülkenin gazetecileri neredesiniz? Savcıları neredesiniz? Bu aşağılık teröristlerin kumpaslarından medet umanlar, bunları yayanlar, bunlara inananlar; kumpas davaları döneminde yaşananları hatırlamıyor musunuz? Bu aşağılık teröristlerle ömrümün sonuna kadar mücadele edeceğim" mesajını paylaştığı belirtildi.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 160. maddesindeki "Cumhuriyet savcısı, ihbar veya başka bir suretle bir suçun işlendiği izlenimini veren bir hali öğrenir öğrenmez kamu davasını açmaya yer olup olmadığına karar vermek üzere hemen işin gerçeğini araştırmaya başlar. Cumhuriyet savcısı, maddi gerçeğin araştırılması ve adil bir yargılamanın yapılabilmesi için emrindeki adli kolluk görevlileri marifetiyle, şüphelinin lehine ve aleyhine olan delilleri toplayarak muhafaza altına almakla ve şüphelinin haklarını korumakla yükümlüdür" hükmü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Madde hükmü uyarınca, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından söz konusu sosyal medya paylaşımında iddia edilen konulara ilişkin olarak işin gerçeğinin araştırılması amacıyla şüpheliler hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda düzenlenen şantaj, tehdit ve belgede sahtecilik suçlarından 2023/107442 soruşturma numaralı dosya ile resen soruşturmaya başlanılmıştır."
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.