Hollanda'da 200'ü teraslı toplam 258 restoranı bulunan fast food zinciri McDonald's Çarşamba günü yaptığı açıklamayla, bu yaz sonundan itibaren Hollanda’daki teraslarında sigara içilmesine izin verilmeyeceğini duyurdu.

McDonald’s bu değişikliği müşterilerine daha görünür kılmak için önümüzdeki günlerde teraslarda yeni düzenlemelerin olacağını, örneğin yerdeki karo taşlarının bazılarının “Dumansız Nesil” (Rookvrije Generatie) yazılı karolarla değiştirileceğini belirtti.

Hollanda’da bu yılın başından bu yana şirketler, çalışanlarına dumansız bir ortam sunmak zorunda. McDonald's bu anlamda; restoranlarını yeni mevzuata göre düzenleme kararı aldığını ve fast food restoranları içerisinde ilk şirket olduğunu iddia ediyor

Sigara yasağı ile ilgili mevzuatla ilgili olarak denetlemeler yapan Hollanda Gıda ve Tüketici Malları Güvenliği Kurumu'na (NVWA) göre, şirketler sigara kullanan personeli için “özel alanlar, açık hava ve belirli dış mekanlar” gibi imkanlar sunmaya devam ediyor. 

Şirket binalarında sigara içmeye müsait olarak belirlenen dış mekanların da belirli kurallara uyması gerekiyor. Örneğin dış mekanlarda veya teraslarda içilen sigaranın çevre için duman rahatsızlığı yaratmaması ve alanda tente veya şemsiye olsa dahi terasın en az bir tarafının tamamen açık olması gerekmekte. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın