Flaman Brabant bölgesinde bulunan Leuven kentinde mart ayında yapılan trafik denetimlerinde 515 sürücü direksiyon başında telefon kullandığı için ehliyetinden oldu. Leuven savcılığı, ehliyetlere geçici olarak el konulduğunu açıkladı.

Trafikte güvenliği artırmak için özel olarak yapılan denetimler esnasında yakalanan sürücülerin ehliyetleri, 15 gün süreyle geçici olarak iptal edildi. Ayrıca telefon kullandığı tespit edilen ancak o anda müdahale edilemeyen 85 sürücü hakkında da tutanak düzenlenerek işlem yapıldı.  

Savcılık açıklamasında, "direksiyon başındayken cep telefonu kullanımı dikkat dağıtabilir ve trafik kazası riskini artırabilir. Hedeflenen denetimlerle ve direksiyon başında dikkat dağınıklığının tehlikeleri konusunda farkındalık yaratılarak, trafik kazalarının sayısını azaltmayı ve genel trafik güvenliğini artırmayı amaçlıyoruz," ifadelerine yer verildi.

Leuven bölgesinde trafikte telefon kullanımına yönelik bir sonraki denetim, Eylül ayında yapılacak.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

IKEA, yangın riski nedeniyle Hollanda, Almanya ve Belçika’da powerbankleri geri çağırdı! IKEA, yangın riski nedeniyle Hollanda, Almanya ve Belçika’da powerbankleri geri çağırdı!

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş