Yıllık izinlerini anavatan Türkiye’de geçirmek isteyen milyonlarca gurbetçi Haziran ayı itibariyle Trakya’da bulunan sınır kapılarından anavatana giriş yapmaya başlamıştı. Bu yıl Türkiye’ye gelen gurbetçilerin sayısı zirveye ulaştı.

İhlas Haber Ajansı'nın Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine dayandırarak yaptığı haberde; Trakya’daki sınır kapılarından 22 Haziran-17 Ağustos tarihleri arasında, 2021 yılında 1 milyon 386 bin, 2022 yılında 1 milyon 851 bin gurbetçinin giriş yaptığı, bu yıl aynı tarih aralığında ise giriş yapan gurbetçi sayısının 2 milyonu bulduğu belirtildi.

Yıllık izinlerini Türkiye’de geçiren 2 milyon gurbetçinin yaşadıkları Avrupa ülkelerine hüzünlü dönüş yolculuğu da başladı. Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini anavatanda geçiren gurbetçiler, okulların açılmasına ve izinlerinin tamamlanmasına kısa bir süre kala sevdiklerini geride bırakıp yaşadıkları ülkelere dönmenin hüznünü yaşıyor. 

Ülkeden çıkış işlemleri için Kapıkule Sınır Kapısına gelen gurbetçiler yoğunluk oluşturuyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş