Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin beşinci gününde enkaz altından canlı olarak kurtarılan kişilerin haberleri gelmeye devam ediyor. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Kahramanmaraş'ta yıkılan binaların enkazında arama kurtarma çalışmaları devam etti.

Farklı ajanlardan alınan bilgilere göre; 
Hatay

  • Hatay'ın İskenderun ilçesinde yıkılan Arzu Apartmanı enkazında çalışan arama- kurtarma ekipleri yaşadığı değerlendirilen 9 kişiden 4'ü kadın 6 kişi yaralı olarak yaralı olarak kurtarıldı.
  • Hatay'ın Antakya ilçesindeki 600 Evler konutlarındaki arama kurtarma çalışmalarında 100'üncü saatte 30 yaşındaki inşaat mühendisi Hikmet Yiğitbaş yaralı olarak çıkarılarak hastaneye kaldırıldığı, enkaz altında bulunan diğer 6 kişiyi kurtarmak için ekiplerin çalışmaya devam ettiği bildirildi.
  • 6 katlı apartmanın 3’üncü katında, isminin Yavuz Türkmen olduğu öğrenilen çocuğa ulaşan Erzurum AFAD ekibi, 12 yaşındaki Yavuz’u, 91 saat sonra elindeki kumbarasıyla birlikte enkazdan kurtardı.

Kahramanmaraş

  • Kahramanmaraş'ta da 1 kişinin, Diyarbakır'da da bir anne ve oğlunun enkazlardan kurtarıldığı belirtildi.
  • Kahramanmaraş'ta 99. Saatte bir kız çocuğu kurtarıldı. Eekipler 2 saat daha çalışma yürüttü ve kurtarılan kızın kardeşi 101. saatte enkaz altından canlı olarak kurtarıldı

Diyarbakır

  • Diyarbakır’da ekipler, Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi Cengizler Caddesi Hisami Apartmanı'nda enkazda bulunan 32 yaşındaki Sebahat Varlı ile 10 yaşındaki oğlu Serhat'a ulaştı. İlk müdahaleleri enkazda yapılan Sebahat ve Serhat Varlı, çalışmalar sonucu 101'inci saatte kurtarıldı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.