Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen depremin bilançosu her saat ağırlaşıyor. Sağlık BAkanı Koca depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 434'e, yaralı sayısı ise 31 bin 777'ye yükseldiğini açıkladı. 

Pazar gecesini pazartesiye bağlayan gece saatlerinde meydana gelen  7.7 ve pazartesi günü meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki iki deprem Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma neden oldu. Bu bölgelerdeki arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremle ilgili son bilgileri paylaştı. Koca, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 5 bin 434'e, yaralı sayısının ise 31 bin 777'ye yükseldiğini belirtti.  Şu ana kadar 5 bin 775 bina yıkıldı 435 artçı sarsıntı gerçekleşti.

Bölgede 59 in 971 personel görevlendirildi
Bakan Koca bölgede, AFAD, PAK, Jandarma, DAK, Milli Savunma Bakanlığı, UMKE, itfaiye, Milli Eğitim Bakanlığı, STK ve gönüllüler, güvenlik, yerel destek ve uluslararası arama kurtarma ekipleri olmak üzere toplam 59 bin 971 personelin görev yaptığı belirtti.

Dışişleri Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu, diğer ülkelerden yardım için gelen 3 bin 251 personelin afet bölgesine sevk edildiği aktarıldı.

4746 Araç deprem bölgesinde
Diğer ülkelerden yardım için gelen 3.251 personel afet bölgesine sevk edildi. Afet bölgesine başta ekskavatör, çekici, vinç, dozer, kamyon, arazöz, treyler, greyder, vidanjör vb. iş makineleri olmak üzere toplam 4.746 araç sevk edildi.

Yaralılar başka şehirlere naklediliyor
Enkaz altından çıkartılan yaralılar, bölgedeki ilk müdahalelerinin ardından, Mersin, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, ülkemizin diğer yerlerindeki hastanelere gönderilerek tedavi altına alınıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.