Jumbo tarafından yapılan açıklamaya göre, La Place Luxe markalı paskalya çörekleri, içerisinde olası kanserojen madde bulunması nedeniyle, derhal geri çağrıldı. 

Market tarafından yapılan açıklamada, geri toplatılan ürünlerin 400 gramlık "Amarena Kiraz, Antep Fıstığı & Fındıklı La Place Luxe Küçük Paskalya Çöreği” olduğu belirtildi. 

Açıklamada; ürünün içerisinde bulunan antep fıstıklarında aşırı miktarda aflatoksin ve okratoksin A adlı mantar toksinlerinin bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. Bu mantar toksinlerinin çok fazla alınması uzun vadede sağlığa zararlı olabilir.

Tüketicilerin, sözü edilen ürünleri kesinlikle tüketmemesi gerektiğini vurgulayan Jumbo, ürünü mağazaya geri götürerek satın alım bedelinin iadesini talep edebileceklerini kaydetti.

Hollanda’nın nüfusu birkaç ay içinde 18 milyonu geçecek Hollanda’nın nüfusu birkaç ay içinde 18 milyonu geçecek

Geri toplatılan ürün:

jumbo paskalya çöreği
İsim: La Place Luxe Kleine Feeststol met Amarena Kers, Pistache & Hazelnoten 400g
EAN kodu: 8718452752058
SKT: 6 mart 2024 ve 12 mart 2024

Mantar toksinleri
Aflatoksin ve okratoksin A, diğerlerinin yanı sıra tahıllar, fındık ve baklagillerde doğal olarak bulunabilen mantar toksinleridir. Beslenme merkezinin web sitesine göre, bu maddeler büyük miktarlarda alındığında karaciğer ve böbrek hasarına neden olabilir. 

Ciddi vakalarda bu maddeler kanserojen etki de yapabilir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.