İtalya'da geçen Perşembe günü kaybolan helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterin düştüğü Modena kenti Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlk yardım ekipleri, İtalya'da iş gezisinde olan 4'ü Türk vatandaşı, 2'si Lübnan vatandaşı yolcular ile İtalyan pilotun cansız bedenine ulaştı" denildi. Bölgede adli incelemelerin başlatıldığı da belirtildi. 

Perşembe sabahı yerel saatle 09.30'da Lucca kentinden Treviso kentine doğru havalanan AgustaWestland AW119 Koala tipi helikopter kısa süre sonra radardan kaybolmuştu. Helikopterde pilotla birlikte 7 kişi bulunuyordu.

Kaybolan helikopterin izine ancak 2 gün sonra Cumartesi sabahı, Apenin sıradağlarında yer alan Cusna Dağı'nda rastlandı. Bölgeden geçen bir dağcının ihbarı üzerine helikopterin enkazı dağlık ve ormanlık alanda tespit edildi.

Arama çalışmalarına İtalya Hava Kuvvetleri, Alpler Kurtarma Ekipleri, itfaiye, mali polis ve sivil savunma ekipleri katılıyor; helikopter ve insansız hava araçlarının yanı sıra kara ekipleri de görev yapıyordu.

Türkiye'nin İtalya'daki diplomatik temsilcilikleri de arama çalışmalarını takip ediyordu.

Helikopterdeki 4 Türk bir fuar için İtalya'da bulunan Eczacıbaşı çalışanları oldukları açıklanmıştı. Ayı helikopterde bulunan diğer iki Lübnan vatandaşının da fuara katılmak için ülkede olduğu belirtilmişti.

Büyük acı ve üzüntü içerisindeyiz
Eczacıbaşı Topluluğu tarafından bugün yapılan açıklamada "Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzda çalışan ve helikopterde bulunan Fabrikalar Direktörümüz Altuğ Erbil, Temizlik Kağıtları Yalova Fabrika Müdürümüz Arif Cez, Yatırım Projeleri Müdürümüz İlker Uçak ve Manisa Fabrika Üretim Yöneticimiz Serhat Kenar'ı kaybetmenin büyük acısı ve üzüntüsü içerisindeyiz. Elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza, helikopter pilotuna ve diğer yolculara Allah'tan rahmet, başta ailelerine ve tüm yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz." denildi.

helikopter_305

italya-helikopter_8758italya-helikopter_6175italya-helikopter_6762italya_2612italya_1130

BBC

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın