İngiltere'de üçüncü kez karantina kararını açıklayan Başbakan Boris Jonhson, karantinanın şubat ayı ortasına kadar süreceğini belirtti. Koronavirüs mutasyonunun hızla yayılmasının moral bozucu ve endişe verici olduğunu belirten Başbakan Johnson, virüsü kontrol altına almak için karantinadan başka bir yol olmadığını söyledi.  

Ulusa sesleniş konuşmasında açıklamalar yapan İngiltere Başbakanı Jonhson, alışveriş yapmak, tıbbi yardım almak ve evden çalışamayanların işe gitmesi gibi temel ihtiyaçların dışında dışarıya çıkılmamasını istedi. 

Başbakan Johson, İngiltere'de yarından itibaren  ilk ve orta dereceli okulların uzaktan eğitime geçeceğini belirtti. Şubat ayı ortasına kadar sürmesi planlanan karantina sürecinde, huzurevi ve bakımevlerinde kalanlar ile birlikte, sağlık çalışanları ve bakım hizmeti personellerinin aşılanacağını belirten Başbakan, herkesin kurallara riayet ederek bu zorlu sürece destek olmalarını istedi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU