İsveç gümrüğü tarafından yakalanan Arzu S. ve Gürkan D. çifti silah kaçakçılığından yargılanıyor. Çift için 7 yıl hapis isteminde bulunuldu. Çiftin iki genç oğlu ve bir küçük kızına ise Belçika’daki akrabaları bakıyor.  

Aralık 2022'de İsveç ile Danimarka arasında önemli bir bağlantı noktası olan ünlü Öresund köprüsünde 15 silahla yakalanan çift Salı günü hakim karşısına çıktı. Çift için en azla 7 yıl hapis cezası isteminde bulunuldu.

Köprü üstünde yakalandılar
Belçika’nın Genk kentinde ikamet eden Arzu S. ve Gürkan D. çifti geçen yıl aralık ayında İsveç ile Danimarka arasında önemli bir bağlantı noktası olan ünlü Öresund köprüsünde yapılan rutin kontroller esnasında yakalandı. 

Sınır kontrol noktasında Belçika’dan Stockholm’deki bir düğüne gitmek üzere yola çıktıklarını belirten çiftin şüpheli davranışları, polisi harekete geçirdi. Çiftin “kimin evleneceği” sorusuna cevap verememesi ve kadının yanında hiç bavul olmamasını şüpheli bulan İsveç polisi arabada detaylı arama yaptı. 

Yapılan aramada, aracın kontrol panelinin içine özel olarak yapılmış bölmelere saklanmış 9 adet silah ele geçirdi. Çifte üst araması yapan polis, Arzu S.’nin iç çamaşırlarına sıkıştırılmış halde 6 silah daha buldu. Bunun üzerine çift direk olarak gözaltına alındı.

Belçika’daki evde cephane bulundu
Belçika polisi tarafından çiftin Genk şehrindeki evlerinde yapılan aramada ise cephane ele geçirildi.

Soruşturmada Gürkan D.’nin alı konulan telefonunda silah ticaretiyle ilgili çok sayıda mesaj ve fotoğraf gönderdiği ortaya çıktı.

İsveç basınında çıkan habere göre; Gürkan D. ilk sorgusunda, silahları Almanya'da teslim aldığını ve teslimatın İsveç'in Stockholm kentinden birine yapacağını ifade etti. Arzu S. ise silahların ne işe yaradığını bilmediğini, eşinin kendisinden silahları kıyafetlerinin altına saklanmasını istediğini söyledi. 

Yedi yıla kadar hapis cezası isteniyor
Gözaltına alınan çift İsviçre’de tutuklu olarak yargılanıyor. Salı günü hakim karşısına çıkarılan çift için silah kaçakçılığı suçundan en az 4, en fazla 7 yıl hapis cezası isteminde bulunuldu. İddia makamı ayrıca çiftin cezalarını çektikten sonra sınır dışı edilmeleri ve 15 yıl ülkeye girişlerinin yasaklanması talebinde bulundu.
Belçika silah İsveç
Belçikalı Türk cift İsveç Silah

Belçikalı Türk cift silah 01

belçikalı türk çift silah01

©Sonhaber.eu
Fotoğraflar: İsveç Gümrük

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.