Dört aydır Hollanda'da yaşayan ve yazılımcı olarak görev yapan Onur Gürel, Twitter hesabından yurt dışına göç etmenin negatif taraflarını ortaya koyan bir paylaşım yaptı. 

Hollanda'ya geldikten sonra alım gücünün düştüğünü belirten Gürel, yaşadığı deneyimi 'koca bir hayal kırıklığı' olarak tanımladı. 

Yaşam standardının düştüğünü ifade eden Gürel'in bu sözleri, bir kısım tarafından destek görürken, yurt dışına göçü özendirmeye çalışan kesim tarafından eleştirildi. Gürel, takipçilerine "Burada maaşımın yarısı bana gelmeden gidiyor. Türkiye'de kredi kartımı okuturken umurumda olmayan rakamlar şu an sırtımda ciddi bir yük. Daha ne söyleyeyim." sözleriyle cevap verdi.

Hollanda’ya Kalite Güvence mühendisi olarak gelen Onur Gürel, buradaki hayatının ummadığı gibi şekillendiğini ifade etti. Gürel, yaşadığı hayal kırıklığını flood dizisi olarak yayınladı:

Gürel'in bu paylaşımı bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından eleştirildi. Paylaşımına gelen tepkilerin üzerine yeni bir açıklamada bulunan Gürel, faturalarından, günlük harcamalarına kadar tüm giderlerini detaylarıyla paylaştı.

Gürel şunları dile getirdi:
"3 bin euro maaş alıyorum yarısı bana gelmeden kiraydı sağlık sigortasıydı bunlara gidiyor. Elime kalan bin 500 euro falan bunu 30 güne bölseniz bana günlük 50 euro kalıyor. 50 euro kazandığınız bir senaryoda gidip 20 euro'ya öğlen yemeğini dışarıda yiyemiyorsunuz.
Maaşım dışında benim Türkiye'de yemek kartım vardı. Her gün dışarıda yemek yesem maaşıma girmeden sadece yemek kartım bitiyordu. Türkiye'deki beyaz yakalıyla buradaki beyaz yakalının dışarıdan yemek yiyebilmesi, hizmet alabilmesi arasındaki fiyat farkını somut bir şekilde anlattığıma inanıyorum."

"Türkiye'de kredi kartımı okuturken umurumda olmayan rakamlar şu an sırtımda yük"
Bana kalan bin 500 euro ile Türkiye'deki gibi yersem 600 euro'yu öğle yemeğine vermem lazım. Türkiye'de aynı yemeği yiyorum maaşıma girmeden yemek kartımdan harcıyorum. Türkiye'de her antrenman öncesi kahvemi dışarıdan söylerdim şu anda evde yapıyorum. Türkiye'de kredimi kartımı okuturken umurumda olmayan rakamlar şu an sırtımda ciddi bir yük. Daha ne söyleyeyim."

Gürel son olarak youtube hesabından yayınladığı videosunda da duruma açıklık getirmeye çalıştı:

Hollanda'da enflasyon son 47 yılın zirvesine ulaştı
Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) geçtiğimiz hafta ülkenin 2022 yılı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, 2021'de yüzde 2,7 olan yıllık enflasyon, geçen yıl yüzde 10'a çıktı. Böylece enflasyon, 2022'de yıllık bazda 1975’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaşmış oldu. 

Enflasyonun 2022'deki artışında özellikle enerji, akaryakıt ve gıda fiyatlarındaki yükselişin etkili olduğu belirtildi. Hollanda'da enerji fiyatları, 2022'de önceki yıla göre yüzde 114 artış kaydetti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.