İş koşullarının iyileştirilmesi ve maaşlara zam talebinde bulunan temizlik işçilerinin grevi büyüyor. Hollanda İşçi Sendikaları Konfederasyonu (FNV) önümüzdeki hafta Utrecht’teki temizlik işçilerinin greve gideceğini açıkladı.

FNV tarafından yapılan açıklamada 31 Ocak – 6 Şubat tarihleri arasında Utrecht belediyesinde görevli temizlik işçilerinin iş bırakma eylemi gerçekleştireceği belirtildi. Şubat ayındaki iş bırakma eylemleri ve grevlere hazırlık için önümüzdeki günlerde birçok belediyede de eylem toplantıları yapılacağı duyuruldu.

FNV yetkilisi Gijsbert Boggia konuya yönelik yaptığı açıklamada, işçilerin isteği ile Hollanda Belediyeler Birliği’nin (VNG) sunduğu arasında büyük uçurumlar olduğunu belirtti. 

Grev günlerinde daha çok çöp ayırma istasyonları, yer altı konteynırlarının boşaltılması, kağıt, organik atık ve evsel atıkların toplanması gibi kamusal alanlarda iş bırakma eylemlerinin düzenleneceğini belirten Boggia, bunun yanı sıra yol işçileri ve çevre düzenlemesinde çalışanların da greve katılacağını kaydetti.

24 Ocak günü Almere ve Tilburg’daki temizlik işçilerinin başlattığı grevde 25 Ocak günü Rotterdam’da dahil oldu. Önümüzdeki hafta pazartesi günü ise Amsterdam’daki çöpçüler iş bırakma eylemi yapacak.

Önümüzdeki hafta planlanan grev günleri şu şekilde:
30 Ocak, Amsterdam
İş bırakma eylemi, saat 09:00 – 12:00 arasında 

31 Ocak - 6 Şubat, Utrecht
Tüm hafta devam edecek grev 31 ocak günü sabah 07:00-08:00 arasında Tractieweg 2 adresindeki Stadsbedrijven Utrecht önünde başlatılacak.

FNV yüzde 12 maaş zammı istiyor
Şuana kadar yapılan görüşmelerde belediyeler maaşlara şubatta yüzde 5 ve nisanda yüzde 3’lük zam teklifinde bulundu ancak FNV, bir yıllık bir süre için yüzde 12’lik bir maaş zammı talebinde bulundu. Sendika ayrıca 2024 yılı için toplu iş sözleşmesinde enflasyona bağlı olarak otomatik bir artış yapılmasını talep ediyor. 
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: FNV

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.