Geçtiğimiz hafta Perşembe gecesi kayıp olarak bildirilen ve tüm aramalara rağmen bulunamayan 14 yaşındaki kızın cansız bedeni, Cuma sabahı Leiden’da bir parkta bulundu. 

Leiden'deki Melchior Treublaan'da bulunan bir oyun parkında spor yapan bir grup tarafından bulunan ceset üzerine alarma geçen polis, yılbaşı gecesi 32 yaşındaki bir adamı gözaltına aldı.

Polis tarafından yapılan açıklamada; genç kızın öldürüldüğünün tespit edildiği, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi. 

Polis sözcüsü “Bu adamı tutuklamak için yeterli ipucumuz vardı.” şeklinde açıklama yaparken, yakalanan kişinin sadece avukatı ile görüşmesine izin verildiğini aktardı.

AD gazetesinin olayla ilgili verdiği haberde; Hazerswoude-Rijndijk’ta ikamet eden 14 yaşındaki Esmee adlı kızın, Leiden’da Elza Hoeve adındaki at pansiyonunda bir atı olduğu ve ona bakım yaptığı belirtildi.

Esmee’nin gittiği Leiden'deki Delta okulunun müdürü; öğrencileri ve ailelerini olaydan haberdar ederken, okulda genç kız için özel bir anma odası ayrıldığını duyurdu.

Esmee’nin yakınları arkadaşları ve çevresi dün olay yerine gelerek çiçekler ve mumlar bıraktı.

Zanlı bugün sorgu yargıcının karşısına çıkartılacak ve tutukluluğunun devam edip etmeyeceğine karar verilecek.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU