Hollanda’da İslam hakkındaki yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak, insanları İslam hakkında bilgilendirmek ve toplumda İslam’a karşı empatiyi artırmak için kurulan 'İslam Müzesi', bu hafta cümartesi günü kapılarını ziyaretçileri için açıyor.

Hollanda'da bir dönem aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nden (PVV) milletvekilliği yapan, daha sonra İslam karşıtı kitap yazarken Müslüman olan Joram van Klaveren öncülüğünde açılacak Islam Experience Centre (IXC - İslami Deneyim Merkezi), Hollanda’da bir ilk.

Van Klaveren sosyal medya hesabından yayınladığı duyuruda “Güzel haber; IXC kapılarını açıyor. Umarım herkes çok hoş bir şekilde İslam ile tanışır.” dedi. Açılacak IXC için genellikle “müze” tabirinin kullanıldığını belirten Van Klaveren merkezin daha çok bir “eğitim merkezi” niteliğinde olduğunu dile getirdi.

Herkes için bilgilendirici bir merkez
Van Klaveren basına yaptığı açıklamada, İslam'ın çok güzel ve net olduğunu herkese gösterebilmek istediğini bu nedenle; merkezde aşırı ağır, teolojik olarak çok derinlere inen bilgiler yerine, daha çok herkes için erişilebilir bilgiler olmasına dikkat ettiklerini belirtti.

Genç, yaşlı, Müslüman veya gayrimüslim herkes için bilgilendirici olmasının amaçlandığını belirten Van Klaveren, ancak aynı zamanda eğlenceli bir deneyim yaratmak için sanal gerçeklik ve hologram gibi modern tekniklerin de kullanıldığını kaydetti.

Strevelsweg 700, Rotterdam adresinde açılacak olan müze ile ilgili bilgi almak için het Islam Experience Centre web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.