Şirket tarafından yapılan açıklamada; değişken değerli sözleşmesi bulunan bir hanenin enerji faturasının ayda 17,50 euro zamlanacağı belirtildi. Aralık ayı içinde müşteriler bu konuda bilgilendirme mektubu alacak. 

Değişken oranlı bir sözleşmeye sahip Essent müşterileri şuanda yapılan hesaplamaya göre; gaz için metreküp başına 1,11 euro ve elektrik için kilovat saat başına 0,2525 euro ödeyecekler. Şirket 1 Ocak’ta değişken gaz ve elektrik oranlarını netleştirecek.

Şirketin hesaplamasına göre, yıllık ortalama 1400 metreküp gaz ve 3000 kilovat saat elektrik tüketimi olan bir hane, elektrik ve gaz faturası için önümüzdeki yıl 656 euro daha fazla ödeyecek. 

Ekim ayı içinde hükümet tarafından yapılan açıklamada, artan enerji faturalarını telafi etmek için 3 milyar euro bütçe ayrıldığı belirtilmişti.  Hükümetin bu desteğinin enerji fiyatlarındaki artışı büyük ölçüde telafi edeceği tahmin ediliyor. 

Hükümetin telafisi ile birlikte, ortalama tüketime sahip bir hane gelecek yıl 446 euro daha az enerji vergisi ödeyecek. Sonuç olarak, Essent'in yıllık enerji faturası ortalama 210 euro artacak.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
©️SONHABER.EU