Perşembe gecesi Den Haag’ın Schilderswijk bölgesinde bir grup genç ile polis arasında arbede yaşandı. 

Saat 23:00 civarında Hoefkade ve Vaillantlaan kavşağında bir araya gelen onlarca genç yol kenarındaki çöp konteyneri, scooter ve bir bisikleti ateşe verdi.

Polis sözcüsü olayla ilgili basına yaptığı açıklamada, polis araçlarına camların atıldığını ve havai fişekle saldırıldığını söyledi. Sözcü; olaylar sırasında polis memuruna saldırmaktan ve polis emrine uymamaktan bir kişinin gözaltına alındığını aktardı. Saldırıya uğrayan polis memurunun durumu hakkında açıklama yapılmadı.

Açıklamada; kamu düzenini sağlamak ve yangını söndürürken itfaiyecileri korumak için olay çıkartan gruba müdahale edildiği belirtildi. Bölgede asayişin gecenin ilerleyen saatlerinde tekrar sağlandığı kaydedildi.
 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.