Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü’nden (KNMI) yapılan açıklamaya göre, rüzgarın yarın sabah saatlerinde Güney Limburg ve öğleden sonra da batı kesimlerinde fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor.

KNMI bugün için ülke genelinde bulutlu bir havanın hakim olacağını, ülkenin kuzey ve batı kesimlerinde öğleden sonra ve akşam saatlerinde yağmur geçişlerinin olacağını açıkladı.

Bugün ülke genelinde hava sıcaklıkları ortalama 11 derece civarında seyredecek. Akşam saatlerinde doğru güney batı yönündeki rüzgar etkisini artıracak. 

Rüzgar hızının; öğleden sonra ve akşam saatlerinde, özellikle batı kıyısı boyunca kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe için sarı kod uyarısı
Perşembe sabahı Güney Limburg bölgesi kuvvetli rüzgarın etkisinde olacak. Rüzgar şiddetinin sabah saat 10.00 itibariyle, saatte 75 kilometreye çıkabileceği belirtilen açıklamada, yarın için sarı kod uyarısı yapıldı.

KNMI’ye göre yarın öğle saatlerinde ülkenin batı kesimleri kuvvetli rüzgar etkisinde olacak. Saat 14.00 ile 19.00 arası için Kuzey Brabant, Zeeland, Güney Hollanda ve Kuzey Hollanda bölgeleri için sarı kod geçerli olacak.

Meteoroloji Enstitüsüne göre, şiddetli rüzgar trafik ve açık havada yapılan etkinlikleri de olumsuz etkileyecek.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın